כשיש דליפה רצינית בגג או חס וחלילה מתחילה רטיבות בולטת באחד מן הקירות, הדבר הראשון שאנחנו רוצים זה לפתור את התקלה מהר.
הכי קל להתקשר לחברת האיטום הראשונה או בעל המקצוע הראשונים שמופיעים לנו בגוגל (בדרך כלל אלו גם יהיו הקרובים ביותר) ולהתקשר אליהם בתקווה שיגיעו כמה שיותר מהר ויוציאו אותנו מהסיוט הזה.
אבל לפני שאנחנו עושים את זה, כדאי שנזכור שכמו בכל תחום, יש בעלי מקצוע טובים יותר וטובים פחות.
ההבדל הוא שבניגוד לתקלות נקודתיות כמו דודי שמש שלא עובדים ומקסימום יגרמו לנו לפספס מקלחת (עד כמה שזה לא נעים…), עבודת איטום לא טובה עשויה לגרום לנזקים משניים נוספים.
לדוגמה, חומרי איטום שאינם מתאימים זה לזה פשוט לא יהפכו למקשה אחת ומה שייראה על פניו כסתימה טובה של פתח הנזילה או החלק הדולף פשוט תיפול אחרי כמה שעות ואז המצב כבר יהפוך לחמור יותר.
איך מזהים מומחה איטום?
החוק הראשון הבלתי כתוב הוא באופן לא מפתיע הוא לקבל לפחות כמה הצעות מחיר, לכל הפחות 2-3. כך תוכלו לדעת פחות או יותר מה המחיר המקובל לעבודה ולזהות הצעות זולות באופן חשוד.
מעבר לכך:
- מבקשים לראות תעודת אוטם מורשה. אם מדובר בחברה קבלנית או קבלן, היא אמורה להיות רשומה בפנקס הקבלנים של מכון התקנים (בדיוק 10 שניות לחפש).
2.איטום לא בודקים אחרי שעה – איטום טוב אמור להחזיק לפחות כמה וכמה חורפים. לכן, אם יש לכם את הזמן לבדוק המלצות מקצועיות ולשאול חברים או קולגות בפייסבוק, שימו לב מתי בדיוק נעשה האיטום. אם האיטום נעשה לפני חודש ועדיין מחזיק מעמד, זה לא בהכרח אומר שנעשתה עבודה מקצועית.
3.אין טוב ממראה עיניים –גם אם נתקעתם במצב לא נעים והזמן לא מאפשר לכם לחפש המלצות או לקרוא עשרות ביקורות שונות, כדאי לכל הפחות להיכנס לאתר האינטרנט של חברת האיטום או איש האיטום שאתם רוצים להזמין.
שימו לב האם מופיע שם מידע מקצועי על תהליך העבודה שנראה שנכתב מניסיון של ממש, או שאולי מדובר בטקסט שיווקי שתמצאו גם בכל מקום אחר?
אם מדובר באתר של חברת איטום בסדר גודל בינוני ומעלה, סביר להניח שתוכלו למצוא עמוד פרויקטים, גלריה או לכל הפחות עמוד אודות מסודר עם רשימת לקוחות.
4.שואלים לגבי אחריות לפני שמזמינים – אחריות היא עניין סטנדרטי וכל מומחה איטום שיודע לעשות את העבודה כמו שצריך יבטיח לכם שתקבלו תעודת אחריות או כתב אחריות על העבודה.
לעומת זאת, מי שאינו באמת מומחה ולכן גם כנראה לא סומך על העבודה שלו עשוי להתחיל לגמגם בדיוק בשלב הזה… משפטים כמו "אל תדאג", "סמוך עלי שייצא בסדר" או "אני עושה 100 עבודות כאלו בחודש" (…) צריכים להדליק נורת אזהרה.
בנוסף, אם יש צורך לבצע עבודת תחזוקה כמו למשל סיוד גגות שנתי למטרת שמירה על האיטום, אל תתנו לאוטם להפוך אתכם לשבויים שלו. בקשו לקבוע מחיר מראש לשנים הבאות או לכל היותר איזשהו פקטור לעלייה הוגנת במחיר.
על חמד הנדסה ואיטום
חמד הנדסה ואיטום מספקת שירותי איטום וייעוץ לפני ביצוע איטומים מסוגים שונים: איטום גגות מרוצפים, גגות רעפים, חדרים פנימיים, מרפסות, איתור נזילות ללא קידוח ועוד. מומחי האיטום שלו ישמחו לספק לכם את כל השירותים הללו תחת קורת גג אחת.