חרדה חברתית אצל ילדים- כיצד אפשר לעזור להם?

חרדה חברתית אצל ילדים

 

ישנם ילדים אשר סובלים מחרדה חברתית. ילד אשר סובל מחרדה חברתית יסבול מתחושות של דאגה ומתח כאשר הוא מצוי במצבים חברתיים שונים. חרדה חברתית עלולה לפגוע בילד במהלך יום הלימודים בכיתה, בזמני משחק ועוד. מדובר על חרדה שפוגעת לו באופן ניכר באיכות החיים והופכת אותו למופנם, שקט ומבודד.

לעיתים ילד אשר סובל מחרדה חברתית יראה ביישן, אך חשוב מאוד להבדיל בין ביישנות לבין חרדה ובמידה והילד סובל מחרדה מעין זאת, לסייע לו באמצעות טיפול מתאים.

כיצד תדעו שהילד שלכם סובל מחרדה חברתית?

לא תמיד קל להבין שהילד אכן סובל מחרדה חברתית. לעיתים הוא נראה כאילו הוא פשוט מתבייש יותר מחבריו והורים רבים נוטים לייחס זאת לאופי שלו. יחד עם זאת, ישנם מספר סימנים אשר יכולים להעיד על כך שהילד שלכם סובל מחרדה חברתית:

ראשית כל, ילד מעין זה ימנע מסיטואציות חברתיות ויהיה לו קשה מאוד לתפקד במסגרות חינוכיות. הוא לא יצא להפסקות, ימנע מאינטראקציה עם ילדים בכיתה וכן, לא ירצה להשתתף בחוגים או כל פעילויות אחרות שיש בהן ילדים נוספים. לא משנה אם מדובר על קבוצת ילדים קטנה או גדולה, הילד תמיד יעדיף להיות רחוק מהקבוצה.

אם אתם רואים שהילד שלכם נמנע מכל דינמיקה חברתית, אם הוא סובל בבית הספר בשל כך, אם הוא נמנע מחוגים או כל דבר אחר שילדים בגילו נהנים ממנו, כדאי שתבדקו האם הוא סובל מחרדה חברתית.

חשוב שתדעו כי ילד אשר מתמודד עם חרדה חברתית יסבול בחברה מתסמינים גופניים לרבות: דופק מואץ, הזעה, בחילה, כאבי בטן, כאבי ראש ועוד.

מהם הגורמים לחרדה חברתית אצל ילדים?

ישנם גורמים שונים לחרדה חברתית אצל ילדים, כך לדוגמא: לעיתים החרדה קשורה לטבע של הילד. ישנם ילדים אשר באופן כללי סובלים יותר מחרדות מסוגים שונים לרבות חרדה חברתית. לעיתים החרדה מתפתחת בשל גורמים סביבתיים, הילד חש עוינות מהסביבה או חוסר יכולת להתמודד עם סיטואציות כאלה ואחרות בחברה ובשל כך פיתח חרדה חברתית. גורם נוסף יכול להיות טראומת עבר כלשהי שהילד חווה.

כיצד מטפלים בחרדה חברתית אצל ילדים?

ישנן כמה שיטות טיפול לחרדה חברתית אצל ילדים:

ראשית כל, ניתן לבחור בטיפול רגשי, כאשר כיום מוצעים סוגים שונים של טיפול מעין זה לרבות: טיפול סיביטי, שהוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי וניתן לקבלו על ידי מטפל מוסמך מאחד מהקליניקות המהוות מרכז CBT , טיפול באומנות, טיפול ברכיבה על סוסים ועוד. ניתן להתאים לכל ילד את הטיפול המדויק לו ביותר בהתאם להעדפות האישיות שלו ולמצבו האישי.

במקרים מורכבים יותר ניתן להיעזר בטיפול תרופתי שמטרתו היא להפחית חרדה ולסייע לילד להתמודד עם הקשיים השונים. לא מדובר על טיפול המוצע באופן גורף לילדים הסובלים מחרדה חברתית, אך אם מדובר על חרדה המשפיעה על חייהם בצורה ניכרת ומשמעותית, לא פעם טיפול תרופתי יכול להקל על הילד.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *