תחום רשלנות רפואית בלידה מהווה תחום נפוץ ביותר וניתן למצוא מדי שנה בשנה לא מעט תביעות המוגשות בתחום רשלנות רפואית בלידה. מדובר על תחום שבו יש צורך במומחיות מסוגים שונים לרבות: מומחיות בגניקולוגיה, נוירולוגיה של הילד, רפואת פגים ועוד. לא פעם מדובר על תחום שקשור גם לרשלנות רפואית בהריון. חשוב מאוד להבין כי בכל מצב שבו יש עילה לתביעת רשלנות רפואית בלידה, יש לפנות לשירותיו של עורך דין מקצועי ומנוסה בתחום המדובר, אשר ידע לסייע לכם להגיש את התביעה בצורה נכונה ולקבל ממנה את מקסימום הפיצויים המגיעים לכם בגין אותה עוולה שנעשתה אשר גרמה לנזקים כאלה ואחרים.
מה צריך לדעת על רשלנות רפואית בלידה?
תחום המיילדות הוא תחום אשר כולל הן את השלב של תכנון ההיריון והתקופה טרם ההיריון, הן את השלבים השונים של ההיריון והן את הלידה עצמה. מרבית הלידות אמנם מסתיימות בצורה משמחת ומוצלחת, אך ישנן לידות שיש בהן סיבוכים וסיכונים שונים הן לעובר והן לאם ולעיתים הסיכונים הפוטנציאליים אף מתממשים במהלך הלידה בשל רשלנות רפואית. מקרים של רשלנות רפואית בלידה יכולים ליצור נזקים משמעותיים ביותר הן לאם והן לעובר או ליילוד ואם אכן נוצרו נזקים במהלך הלידה לאם, לעובר או ליילוד בגין אותה רשלנות, הרי שיש עילה לתביעת רשלנות רפואית בלידה.
מה יכול להיות מוגדר כרשלנות רפואית בלידה?
בין המעקבים והטיפולים השונים במהלך הלידה אשר חורגים מהפרקטיקה הרפואית המקובלת ניתן למצוא: איחור באבחון של גורמי סיכון לרבות: ירידה בתנועות של העובר, רעלת היריון, היפרדות שיליה, דלקת במי השפיר, זיהום, מצוקה עוברית, דימום ועוד אשר מחייבים כולם השגחה רצינית הן על האם והן על העובר ולא פעם גם לבצע פעולות לרבות זירוז הלידה או ביצוע ניתוח קיסרי דחוף. מעבר לכך, בין היתר ניתן למנות עיכוב מכל סיבה באשר היא בביצוע ניתוח קיסרי שנדרש בגין המצב, טיפול רשלני ביולדת, מעקב לא תקין אחר מצב היולדת, איחור בגילוי מצוקה עוברית ועוד. ישנם סימנים שיכולים להעיד על מצוקה עוברית. הסימנים הללו מחייבים את הצוות הרפואי לעשות את כל מה שניתן בכדי להוציא את העובר כמה שיותר מהר, אם הצוות הרפואי לא מזהה את הסימנים ולא עושים את הפעולות הנדרשות לצורך הוצאת העובר כמה שיותר מהר, הרי שמדובר על רשלנות רפואית.
כיצד מנהלים תביעת רשלנות רפואית בהריון?
עבור ניהול תביעת רשלנות רפואית בהריון חשוב מאוד לבחור עורך דין רשלנות רפואית מנוסה מקצועי אשר ידע כיצד לקרוא את המצב שהיה במהלך הלידה ולהבין היכן בדיוק התרחשה הרשלנות הרפואית, להעריך את מידת הנזק שנגרמה בגין אותה רשלנות רפואית ולהגיש את התביעה בצורה מדויקת לגורמים הרלוונטיים כאשר המטרה תהיה להשיג את הפיצוי הכספי המקסימלי, בהתאם למידת חומרת רשלנות הרפואית ובהתאם לחומרת השלכותיה על האם, העובר או היילוד.