חרדה חברתית אצל מבוגרים- כיצד היא פוגעת באיכות החיים ואיך מתמודדים?

a man holds his head while sitting on a sofa

מבוגרים אשר סובלים מחרדה חברתית, סובלים מתחושה לא נעימה כאשר הם מצויים בחברה. לעיתים מדובר על פחד משמעותי, לעיתים מדובר על דאגה ולעיתים מדובר על תחושות לא נעימות נוספות. חרדות חברתיות יכולות להתעורר אצל אדם מבוגר הן במפגשים חברתיים והן לפני מפגשים חברתיים.

חששות אלה יכולים להביא את האדם להימנע ממפגשים חברתיים לחלוטין ולא פעם להסתגר בביתו ולחוש תחושת בדידות. אם אתם סובלים מחרדה חברתית, חשוב מאוד שלא תתמודדו עם זה לבד. כיום ניתן למצוא מגוון רחב של טיפולים שיכולים לסייע לכם לחיות את חייכם בצורה טובה יותר ולהנות מדינמיקה חברתית בחיי היומיום שלכם ללא חשש.

מה צריך לדעת על חרדה חברתית?

חרדה חברתית מהווה הפרעה נפוצה אשר מופיעה יותר בנשים מאשר בגברים. היא קשורה למשפחת הפרעות חרדה והיא מתעוררת כאשר האדם מצוי בחברה במסגרת העבודה שלו, במסגרת אירוע כלשהו או במסגרת כל סיטואציה אחרת בחייו הכוללת מפגש עם אנשים אחרים.

בבסיס של אותה החרדה עומד הפחד של האדם מפני השפלה פומבית או מבוכה כלשהי, הוא חושש שהסביבה תעריך אותו בצורה שלילית. על אף שלא מעט אנשים מתמודדים עם מחשבות דומות בחיי היומיום שלהם, ההבדל בינם לבין כאלה הסובלים מחרדה חברתית הוא שאנשים הסובלים מחרדה חברתית נותנים למחשבות הללו לנהל אותם ובגין זאת, מעדיפים להימנע מסיטואציות חברתיות, דבר אשר פוגע באורח החיים התקין שלהם.

כיצד תדע שאתה סובל מחרדה חברתית?

ניתן לומר כי לחרדה חברתית יש כמה סוגי סימנים שונים:

אדם הסובל מחרדה חברתית ראשית כל יסבול מתסמינים פיזיולוגיים הכוללים: קוצר נשימה, רעידות, סחרחורות, כאבי בטן, הזעת יתר, סומק ועוד. מדובר על תסמינים שהם ביטוי של מערכת ההגנה הטבעית של האדם. לא פעם האדם ירגיש כי הוא קפוא בסיטואציות חברתיות עד כדי כך שהוא לא יכול לדבר כלל.

תסמינים נוספים של חרדה חברתית באים לידי ביטוי במישור ההתנהגותי. האדם נמנע מכל סיטואציה חברתית וזאת בשל חוסר היכולת שלו להתמודד עם הקושי שהוא חווה בסיטואציות מעין אלה.

עוד תסמינים של חרדה חברתית הם תסמינים קוגניטיביים. חרדה זאת מעוררת לרוב באופן מידי אצל האדם מחשבות על איך תופסים אותו, איך הוא נראה בעיני אחרים וכן, הוא מבקר את עצמו בצורה נוקשה. לאדם הסובל מחרדה חברתית לרוב יהיו קשיי זיכרון ושליפה כאשר הוא מצוי בחברה.

כיצד מטפלים בחרדה חברתית?

חשוב מאוד שתדעו שגם אם אתם סובלים מחרדה חברתית,  ניתן לטפל בה ואתם בהחלט לא חייבים להתמודד איתה לבד ולסבול בסיטואציות חברתיות. כיום ניתן למצוא טיפולים שונים לחרדה חברתית לרבות טיפול CBT המוצע על ידי פסיכולוג סי בי טי בחיפה או על ידי מטפלים מוסמכים. מדובר על טיפול קוגניטיבי התנהגותי אשר מלמד את האדם לזהות את המחשבות שבגינן הוא סובל מחרדה, לעבוד על המחשבות הללו ובהתאם לכך, הדבר ישפיע על התנהגותו.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *