איך תדעו שיש לכם אלרגיה לקרדית האבק ומה ניתן לעשות?

טיפול בקרדית האבק

אם אתם מתחילים להתעטש, העיניים מתחילות לדמוע, מרגישים גירודים בגוף, גודש באף או לחץ בפנים כל פעם שאתם נחשפים לקצת אבק בבית או אפילו בזמן שאתם ישנים, ייתכן שיש לכם אלרגיה לקרדית האבק.

קרדית האבק היא יצור מיקרוסקופי שאוהב מקומות לחים וחמימים, תנאים שאפשר למצוא במקומות מאובקים בסביבת הבית כמו למשל ספות, וילונות, צעצועים עם מילוי בחדר הילדים ועוד. ליתר דיוק, האלרגיה היא לא לקרדית עצמה, אלא להפרשות שלה, שגם הן מן הסתם מיקרוסקופיות ולא ניתן לראות אותן בעין.

הקרדית אוהבת מאוד גם את חדר השינה שלנו אשר באופן טבעי אנחנו נמצאים בו שעות רבות ביממה ולכן נחשפים לאבק שיש בתוכו.

אבל איך נדע שיש לנו אלרגיה לקרדית האבק ולא לחומרים אחרים בבית? חשוב מאוד ללכת לרופא המתמחה באלרגיה (“אלרגולוג”), במיוחד אם הסימפטומים נמשכים למשך יותר משבוע או שהם מחריפים מאוד על רקע של אסטמה קיימת. לעיתים קשה להפריד בין אלרגיה שקשורה לקרדית האבק לבין אלרגיה שקשורה למשל לפרווה של כלבים או חתולים שגם הם מסתובבים בבית ומנשירים שערות.

הרופא בדרך כלל יעשה שימוש במחטים עם אלרגן בכמות שלא תגרום לאלרגיה חמורה. אם לא ניתן לעשות זאת בשל מצב רגיש, גם בדיקת דם ובדיקה של נוגדנים מתאימים יכולה לתת את התשובה.

ישנם לא מעט טיפולים לקרדית האבק כמו למשל שימוש באנטיהיסטמיניים (ההיסטמינים הם החומרים המעוררים את מערכת החיסון לביטוי תגובה האלרגית). תרופות אחרות כמו למשל כאלו ממשפחת הקורטיקוסטרואידים יכולים לעזור לדלקות וישנן גם תרופות כנגד הגודש שנוצר באף כחלק מההתפרצות של האלרגיה.

במקרים חמורים יש גם “חיסונים” שאמורים ללמד את הגוף להפחית את הרגישות לאלרגן ומכונים “אימונותרפיה”.

להביא את המלחמה בקרדית האבק הביתה!

כמו שהבנתם, קרדית האבק היא ייצור עקשן למדי ויש גבול למידת היעילות של התרופות השונות, במיוחד אם עושים בהן שימוש ממושך ונחשפים לתופעות הלוואי שלהן עצמן.

לכן לא פחות חשוב לצמצם את החשיפה לקרדית האבק גם בתוך הבית. בראש ובראשונה להקפיד על ניקוי יסודי של כל הרהיטים עם שואב אבק בעל פילטר H.E.F.A והחלפת מצעים לעיתים קרובות (או שימוש במצעים צפופים). אם לא חייבים וילונות, רצוי להסיר אותם או להשתמש בווילונות מכותנה.

אם ניתן לכבס את הכול בטמפרטורה גבוהה או עם מרכך מנטרל אלרגניים, הרי שזה בכלל טוב. במידה והדבר אינו אפשרי או שמחפשים פתרון זמני עד לרכישה של מצעים מיוחדים, ניתן לשים את המצעים הרגילים בשמש למשך כמה שעות כל יום כדי להסיר מהם את הלחות ולהעלות את הטמפרטורה שלהם (הקרדית לא אוהבת חשיפה לקרן שמש ישירה).


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *