- האם יש מועד מוגדר לרכישת מצבה?
לפי ההלכה היהודית, לא קיים מועד מוגדר לרכישת המצבה, אם כי רוב האנשים בוחרים להניח מצבות לאחר 30 יום מיום פטירת האדם. זאת, כדי לא לעסוק בכל מלאכה בתקופת האבל הראשונית. יחד עם זאת, ביהדות אין מניעה מלהתעסק עם ענייני רכישת המצבה כבר במהלך ימי השבעה.
- כמה עולה מצבה?
מחיר מצבה משתנה בהתאם לסוג העיצוב שלה, החומרים מהם היא עשויה וכו'. בעוד כי חלק מהמצבות יכולות לעלות אלפי שקלים בודדים, מצבות אחרות יהיו יקרות יותר. בממוצע, מחיר מצבות יכול לנוע בין כ-3,500 ₪ – 5,000 ₪ ומעלה.
- האם יש הגבלות עיצוב מצבה?
מבחינת ההלכה, אין הגבלות כלשהן על עיצוב מצבות מיוחדות או פשוטות יותר. יחד עם זאת, בחלק מבתי הקברות אתם תתבקשו לשמור על אחידות עיצובית וכן אחידות מבנית של המצבה. כמו כן, בד"כ לא ניתן לרצף סביב מצבות, שכן ריצוף מונע מחפירת קברים נוספים סביב המצבה.
- מי רשאי להתקין ולעצב מצבות?
באשר לעיצוב המצבה, ישנן חברות פרטיות אשר עוסקות בתחום, מה שחיפוש קצר באינטרנט יכול לאתר עבורכם בקלות. באשר להתקנת המצבה, ישנם קבלנים מורשים מטעם בית העלמין שעוסקים בהתקנת מצבות ואיתם צריך לדבר (בתיווך בית העלמין בד"כ).
- מה מחיר התקנת מצבות בקומות?
התקנת מצבות בקומות בדרך כלל זולה יותר ממצבה אשר מותקנת על האדמה, מה שעשוי להסתכם בכ-1,500 ₪ – 3,500 ₪ ומעלה, תלוי בסוג השיש.
- מי מוודא את איכות בניית והתקנת המצבה?
התהליך של בדיקת המצבה נופל ברובו על משפחת הנפטר, שכן בית העלמין אינו עוסק בבדיקת תקינות ואיכות מצבות. במקרים חריגים, ניתן להגיש תלונה לחברה קדישא כדי להתלונן על קבלן מצבות כזה או אחר. מצד חברה קדישא, החברה תעשה מה שביכולתה כדי לבדוק את הנושא ותשקול אם להוציא את אותו קבלן מרשימת הקבלנים המורשים מטעם בית העלמין.
- באילו חומרים ניתן לבחור בעיצוב מצבות?
נהוג להשתמש בסוגי שיש כי הם נחשבים עמידים לטווח הארוך, אבל אפשרי גם להשתמש בסלעים טבעיים כמו בזלת שחורה, אבן הגלילית, בולבוס, אבן המכבים ועוד.
- האם אפשר לתקן או לתחזק מצבות?
אכן כן, ישנן חברות פרטיות אשר עוסקות בתחום של ניקוי מצבות, תיקון מצבות ותחזוקתן.
המידע לעיל רוכז ע"י צוות המומחים של חברת רמי מצבות, אם יש לכם שאלות נוספות, הצוות ישמח לטפל בכם במסירות, הכלה, רגישות ומקצועיות ללא דופי.