אחת השיטות למלחמה בקרדית האבק היא באופן לא מאוד מפתיע הקפדה על שאיבה של אבק בכל רחבי הבית. מן הסתם, לא כל האבק שיש לנו בבית נראה לעין וככל שניפטר מיותר אבק, כך גם נוכל למעשה לפגוע בתנאים האופטימליים שבהן קרדית האבק משגשגת.
שואב אבק רגיל, במיוחד אלו הניידים שיכולים להתנתק מבסיס האם שלהם הם בעלי עוצמת שאיבה בינונית ולכן במהלך הפעולה שלהם מחזירים חלק מן האבק החוצה או פשוט לא מצליחים לשאוב חלקיקים מספיק קטנים כגון ההפרשות של קרדית האבק.
הפרשות אלו של מהוות בדרך כלל את אותם אלרגנים אשר גורמים לאלרגיה לקרדית האבק ותופעות לא נעימות כגון גירודים בגוף דמעות וצריבות בעיניים, התעטשויות מרובות ועוד.
הכירו את שואבי האבק עם פילטרHEPA
שואב אבק עם פילטר HEPA הם שואבי אבק עם פילטר ללכידה של חלקיקים קטנים במיוחד (high efficiency particulate air filters). שואב אבק איכותי מסוג HEPA אמור לשאוב חלקיקים שהגודל שלהם פחות מ-0.3 מיקרון, כגודלה של קרדית האבק.
קיימים גם שואבים עם פילטר יציאה אשר דואגים לכך שגם האוויר שחוזר מתוך השואב אל החדר יעבור סינון נוסף.
שואבי אבק בעל מנוע "ציקלון"
ישנם שואבי אבק שהמנוע שלהם מכונה "מנוע ציקלון". מנוע ציקלון הוא מנוע שמפעיל מיכל מיוחד בו האוויר מסתובב סביב עצמו וכך מתבצעת הפרדה בין הלכלוך הדק יותר (כולל חלקיקי הקרדית) לבין הלכלוך הגס יותר. מנועים כאלו שומרים על אורך החיים של הפילטר לאורך זמן רב ולכן גם על עוצמת יניקה אופטימלית.
מן הסתם יש שואבי אבק שמשתמשים בשילוב של מנוע "צקלון" ופילטר HEPA.
איך תשמרו על הפילטרים כנגד אלרגיה לקרדית?
בעיקרון לכל יצרן יש הוראות ספציפיות משלו, אבל את הפילטר חשוב לשטוף לפחות פעם בשלושה חודשים וכמובן לרוקן את המיכל שצובר את הלכלוך לאחר כל שימוש או כשהשקית מתמלאת.
שימוש בשואב אבק רובוטי
כמובן שאם מדברים על אלרגיה אי אפשר שלא לדבר על שואב אבק רובוטי שחוסך לנו מאמץ ובמיוחד את החשיפה לאבק בזמן שאנחנו מנקים אותו… (כן, זה קצת אירוני…).
כמובן שלשואבי אבק רובוטים יש גם חסרונות. לדוגמה, אם יש הרבה רהיטים או וילונות שצוברים אבק, השואב הרובוטי לא יוכל לשאוב את האבק מהחלק העליון שלהם. מצד שני, אם הבית שלכם מלא בהרבה שטיחים ואתם ממש לא רוצים לסלק את כולם מהבית, שואב אבק רובוטי בנוסף לשואב רגיל יכול להשתלם לטווח הארוך.
מה עם כל מיני מנורות UV?
שואבי אבק רבים מתהדרים במנורות UV שאמורות לקטול בקטריות ויצורים מיקרוסקופים אחרים כמו קרדית האבק. למרות שהיו כמה מחקרים שתמכו ביעילות שלהם, המחקרים כשלעצמם הם ישנים למדי ואין ממש המלצות על שימוש בשואבים כאלו שלא מגיעות מהיצרנים עצמם… במילים אחרות, מדובר פשוט בגימיק.