רובנו היינו מעדיפים שלא להכיר מבפנים את מערכת בתי המשפט, כמו גם לקחת חלק בלחצים, הסכסוכים והמתחים הכלכליים הכרוכים בהליכי גירושין. עם זאת, הסטטיסטיקה בישראל מצביעה על כך שכ-13% מהזוגות הנשואים לבסוף יתגרשו. הנה מה שחשוב לדעת על ההליך, כדי לעבור אותו כמה שיותר בצורה חלקה.
בעוד שבשנים עברו (עד 2015) היה ניתן להגיש בקשת גירושין לבית הדין הרבני ולהתחיל בהליך, כיום מדינת ישראל חוקקה את חוק גישור החובה. ע"פ חוק גישור חובה, בני הזוג מחויבים לקיים לפחות 4 מפגשים אצל מגשר\ת. זאת, על מנת לנסות וליישב את הסכסוכים השונים אשר הובילו למשבר בזוגיות. הנה היתרונות של גישור גירושין אצל מגשרת:
- התדיינות רגועה: גישור גירושין יכול להועיל מאוד לזוגות שרוצים לקבל החלטות יחד תוך הימנעות מהתדיינות משפטית גדושה במתחים וסטרס.
- שת"פ: גישור מאפשר לשני הצדדים לעבוד יחד בצורה משותפת יותר וללא הלחץ הנוסף של נוכחות עורכי דין, שכידוע, עשויים לעיתים רק להחמיר את המצב.
- מסגרת בפיקוח: השיחות בין בני הזוג יכולות להתקיים בסביבה רגועה, מכבדת ולא מתעמתת.
- חיסכון בעלויות: גישור בד"כ הרבה יותר זול מאשר לעבור מאבק משפטי ממושך בבית המשפט שעלול להתייקר במהירות עקב שכר טרחת עורך דין, עלויות הגשת מסמכים וכו'.
למה צריך גישור ובמה זה עשוי לעזור?
בסופו של דבר, גישור גירושין מאפשר לשני הצדדים לקבל שליטה רבה יותר על תוצאות הגירושין שלהם. זאת, משום שהם יכולים לעבוד יחד כדי להגיע להסכמה המקובלת על שני הצדדים וכזאת התואמת את סידורי ההורות, ההיבטים הפיננסיים של הגירושין וכן הלאה.
המשמעות היא בכך, שלכל צד בגירושים תהיה יותר השפעה על אופן חלוקת הנכסים וטיפול בהסדרי משמורת, מזונות וכולי. באמצעות הגישור הנכון וע"י הנכונות מצד 2 הצדדים, לעיתים יהיה ניתן לפתור קונפליקטים במהירות. פעולות עלו עוזרות להפחית את הלחץ הרגשי הקשור בגירושין, כמו גם עוזרות בהפחתת הנזקים הכלכליים שעשויים להיות כרוכים בהליך.
אילו אנשי מקצוע נוספים יכולים לסייע בגישור?
מלבד מגשרת מוסמכת, ישנם אנשי מקצוע נוספים שניתן להיעזר בהם כדי ליישב סכסוכים משפחתיים. למשל, ניתן להיעזר בפסיכולוגים ויועצי זוגיות, שכן אלו יכולים לסייע בבניית תוכנית שיקום ליחסים בין בני הזוג. עם הזמן והנכונות מצידם של בני הזוג, ייתכן שיהיה אפשר להתקדם הלאה ולהתחיל דף חדש בזוגיות.
בסופו של דבר, יש דרכים שונות ליישב סכסוכים ומחלוקות משפחתיות, אבל כל דרך ושיטה יצריכו התגייסות של 2 הצדדים בזוגיות. אם אתם מחליטים שגישור הוא הצעד הנכון עבורכם, תגיעו עם ראש פתוח ועם נכונות לעבוד על הדברים. באופן הזה, תוכלו באמת לתת צ'אנס אמיתי לזוגיות שלכם.