בין אם מדברים על אקזמה של עור הגוף, אסטמה של העור או אטופיק דרמטיטיס, בעצם מתכוונים לאותה בעיה רפואית אשר מובילה אנשים להרגיש אי נוחות גדולה מאוד. אם אתם מתמודדים עם המחלה הנקרא אסתמה של העור, כדאי להמשיך לקרוא לקבלת טיפים להתמודדות עם הבעיה.
ידוע כי אקזמה של עור הגוף עלולה להוביל להשלכות מרחיקות לכת, במיוחד אם אנשים מחליטים לדחות את הטיפול בבעיות אלו. בתוך כך, דרמטיטיס היא אחת ממחלות העור הכי נפוצות אצל ילדים קטנים ותינוקות, אבל היא פוגעת גם במבוגרים בגילאים שונים. הטיפולים העיקריים באסטמה של העור הם:
- תרופות אנטי היסטימיניות.
- משחות סטרואידים.
- שינוי תזונה.
- הקלה על העור בעזרת קירור.
- הרגעת העור ע"י קומפרסים.
- הקלה ע"י חבישה רטובה.
- אימוץ שיטות למניעת גירוד (כמו לבישת בדים רכים ונעימים).
מה זה אטופיק דרמטיטיס וכיצד מאופיין?
אטופיק דרמטיטיס הינו מצב אשר מאופיין בדלקתיות וכן גירודים בגוף באזורים שונים, מה שעשוי להופיע כמעט בכל האיברים. הדלקתיות מאופיינת באדמומיות וגרד של העור, כאשר הסימפטום השכיח ביותר של אטופיק דרמטיטיס הוא עור יבש ומגרד.
אם עור הגוף אינו מטופל באמצעים הנכונים, הוא עלול להפוך לקשקשי. כמו כן, הדלקתיות מתבטאת גם באזורים נפוחים וכאובים אשר עשויים להיות דלקתיים, קרי מוגלתיים. בתוך כך, ישנם כמה שינויים בהרגלי התזונה שיכולים להקל על המצב.
אטופיק דרמטיטיס: שינויי תזונה – מה צריך לדעת?
חלק מהאנשים לא לוקחים זאת בחשבון, אבל חשוב לדעת כי אסטמה של העור עלולה להחמיר בעקבות הרגלי תזונה מסוימים. יחד עם זאת, לפני שמבצעים שינויים דרסטיים בתפריט היומי, חשוב להתייעץ עם הרופא או התזונאי כדי לקבל חוות דעת מקיפה.
חשוב לציין, אין תזונה אחת שמתאימה לכל האנשים, אך יש כמה טיפים כלליים שיכולים לעזור להפחית את עוצמת הסימפטומים, כמו למשל:
- שומנים בריאים: עשוי להיות מומלץ להגביר צריכה של שומן אומגה, שמן זרעי פשתן, אגוזי מלך, אבוקדו ועוד.
- מזון טבעי: עדיף להימנע ככל הניתן מאוכל מתועש ומעובד.
- טריות: צריכת המזון הכללית צריכה להיות טרייה ככל הניתן.
- הימנעות מאלרגנים: כדאי להימנע מחיטה, מוצרי חלב, סויה ואגוזים, ביצים וכולי.
- הפחתת סוכר: מומלץ כמה שפחות לצרוך סוכרים טבעיים או מלאכותיים.
כמו כן, כדאי לקחת בחשבון את הנושא של הגברת הלחות, נסביר.
הגברת לחות "בריאה": אטופיק דרמטיטיס – כיצד מומלץ?
כאשר מדברים על לחות "בריאה", הכוונה היא ללחות אשר נוצרת או מופקת ע"י הגוף כתוצאה מאביזרים ותכשירים טבעיים ככל הניתן. אם אפשר להעתיק את אזור המגורים לאזורים עם לחות גבוהה, כמו למשל אזור מישור החוף, בהחלט מומלץ לשקול.
אם אפשרי להיכנס לסאונה אחת לכמה ימים או אחת לשבוע, גם מעולה. מצד שני, לא מומלץ להשתמש בתכשירי לחות הכוללים בתוכם כל מיני תרכובות כימיקליות למיניהן. אלו יגבירו את עוצמת הסימפטומים של אטופיק דרמטיטיס.