רשלנות רפואית היא סוגיה חמורה הפוגעת הן בחולים והן ברופאים. כאשר רופא מבצע רשלנות רפואית, עלולות להיות לכך השלכות הרסניות עבור המטופל. במקרים מסוימים, החולים אף עלולים למות כתוצאה מרשלנות הרופא.בעוד שרוב הרופאים מקצועיים וזהירים בעבודתם, תמיד יש מעטים שעושים טעויות רשלניות. לטעויות אלו יכולות להיות השלכות טרגיות עבור המטופל.
מטרת מאמר זה היא לספק מידע על רשלנות רפואית ומה אתה יכול לעשות אם אתה סבור שנפלת קורבן לרשלנות רפואית.
מהי רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית היא סוג של רשלנות מקצועית המתרחשת כאשר ספק שירותי בריאות לא מספק טיפול וטיפול נאותים למטופל, וכתוצאה מכך לפציעה או מוות. על מנת שתביעה בגין רשלנות רפואית תצליח, על התובע להוכיח כי מטפל הבריאות חב בחובת זהירות, הפר חובה זו וגרם עקב כך לנזקים, זו בדיוק הסיבה שבגינה כדאי לפנות לעורך דין רשלנות רפואית כדי שילווה את כל התהליך של התביעה ויוודא שאכן אתם מקבלים אתמה שמגיע לכם לקבל. דוגמאות נפוצות לרשלנות רפואית כוללות טעויות ניתוחיות, אבחון שגוי, טעויות מרשם ופציעות לידה. אם אתם חושבים שאתה או אדם אהוב נפלתם קורבן לרשלנות רפואית, חשוב לדבר עם עורך דין מנוסה בהקדם האפשרי. עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית יכול לעזור לך להבין את הזכויות והאפשרויות המשפטיות שלך ולוודא שהתביעה שלך מטופלת כראוי.
4 דוגמאות נפוצות לרשלנות רפואית נפוצה
רשלנות רפואית היא מונח רחב המתאר כל רשלנות מקצועית של ספק שירותי בריאות. על מנת שתביעה תיחשב לרשלנות רפואית, על הפגיעה להיגרם כתוצאה מפעולה או מחדל של הרופא. להלן ארבע דוגמאות נפוצות לרשלנות רפואית:
- אבחון שגוי או אבחון מושהה: רופא עלול להיות אחראי לאבחון שגוי אם הוא לא מצליח לאבחן מצב רפואי בזמן. זה יכול לקרות אם הספק לא יזמין את הבדיקות המתאימות, או אם הם מפרשים לא נכון את תוצאות הבדיקות.
- טעויות ניתוחיות: ניתוח הוא הליך פולשני עם סיכונים מובנים. עם זאת, מנתחים צפויים לנקוט מידה גבוהה של זהירות בעת ביצוע הניתוח. שגיאות כירורגיות יכולות לכלול ביצוע הליך שגוי, ניתוח בחלק הגוף הלא נכון, או השארת חפצים זרים בגופו של המטופל.
- פציעות לידה: למרבה הצער, פציעות לידה שכיחות יחסית ויכולות להתרחש עקב גורמים רבים ושונים, כמו אי מעקב אחר האם והתינוק בזמן הלידה, שימוש בכוח מופרז במהלך הלידה או אי טיפול נכון בסיבוכים במהלך ההריון.
- טעויות בטיפול תרופתי: שגיאות טיפול תרופתיות יכולות להתרחש כרופא (או אדם כלשהו מהצוות הרפואי) רושם תרופה שגויה, מחלק מינון שגוי, או לא מצליח לעקוב אחר תגובת המטופל לתרופה. טעויות תרופתיות יכולות להתרחש גם אם בית מרקחת ממלא מרשם בתרופה או מינון שגויים.
כמובן שישנם עוד מקרים נוספים של רשלנות רפואית, ונתנו רק כמה מהשכיחות והכלליות שבהן. לפרטים נוספים פשוט פנו לעו"ד המתמחה בתחום.