מה מגרד לכם בעור ועל מה זה יכול להעיד

מה מגרד לכם בעור ועל מה זה יכול להעיד

גרד בגוף מהווה דבר נפוץ ולא מעט אנשים מתגרדים מדי פעם בפעם. אולם, כ-15 אחוז מהאוכלוסייה סובלים מגרד כרוני ובלתי פוסק בגוף. מחקרים מעידים כי גירודים בגוף שמופיעים בתדירות גבוהה אצל אדם פוגעים באיכות החיים שלו ולא פעם הם מלווים בכאבים כרוניים. ישנם אנשים שיעדיפו כאבים על פני גירודים, שכן הגרד הבלתי פוסק יכול לשגע.

מה מגרד לכם בעור ועל מה זה יכול להעיד

כיצד יודעים אם הגרד הוא סימפטום לבעיה אחרת?

לא מעט אנשים תוהים אם הגרד מהווה סימפטום כלשהו לבעיה רפואית אחרת וכיצד הם ידעו מתי עליהם לפנות לקבלת ייעוץ רפואי. ובכן, גירוד יכול לנבוע ממאות סיבות שונות לרבות יובש, פסוריאזיס, דלקות עור, חיכוך עם בגדים גסים, רגישות לאבקת כביסה או מרכך כסיבה מסוים, רגישות לבושם או לחיות מחמד, עקיצות של יתושים, חשיפה לצמחים ועלים ועוד. לא פעם אנשים מתגרדים בשל החשיפה שלהם לגורמים חיצוניים לרבות אוויר קר או מגע ישיר עם קרני השמש. יש סיבות רבות לגרד ולרוב הן יהיו פשוטות וקלות. לא פעם ניתן להסתפק במשחות או תרופות ללא מרשם לגרד שיכולות לסייע בהקלה על המצב.

יחד עם זאת, חשוב לדעת כי גירודים לעיתים מהווים סימפטומים לבעיות פנימיות חמורות יותר כגון מחלת כליות, סוכרת ולעיתים גם סרטן. אמנם פריחה בעור סרטן היא דבר לא מאוד נפוץ ביחס לסיבות השגרתיות יותר, אך זו עדיין אופציה. סרטן בבלוטות הלימפה או סרטן הדם יכול להתבטא דרך גירוד אשר נוצר כתוצאה מחסימה של צינור המרה.

במקרים מסוימים סרטן בבלוטות הלימפה מתחיל כאשר תאי הדם הלבנים תוקפים את העור וגורמים לפריחה כרונית ומגרדת. לא פעם אנשים מבלבלים את אותה הפריחה עם אקזמה. כמו כן, שליש מהאנשים אשר סובלים ממחלת כליות סופנית חווים גירודים כתוצאה מרעלים שמצטברים בעור שלהם.

מה עושים במקרה של גרד?

אם יש גרד באזור מסוים בגוף אשר נמשך יותר מחודש, חשוב מאוד שלא להזניח זאת ולקבוע תור לרופא. על אף שמרבית האנשים בטוחים כי גרד איננו מהווה דבר שדורש פנייה לרופא ולא פעם יסתפקו בתרופות או משחות שניתן לרכוש ללא מרשם, חשוב להבין שאם הגרד נמשך, פוגע באיכות החיים ובאיכות השינה או אם הוא מגיע לפריחה, יש לקבוע תור לרופא. הרופא יסייע לאבחן את הבעיה שבגינה אתם סובלים מגרד, להפנות להמשך בירור או להעניק לכם טיפול מתאים.

כמובן שרצוי לפנות לרופא עור מקצועי, אשר ידע כיצד לאבחן את בעיית העור שלכם בצורה מדויקת ובהתאם לכך להעניק לכם לטיפול או להפנות אתכם להמשך בירור הכולל בדיקות דם ייעודיות וכן בדיקות אחרות שיכולות לבדוק מה מצבכם בדיוק והאם הגרד מהווה סימפטום למחלה חמורה יותר.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *