אסטמה של העור מכונה גם אקזמה או אטופיק דרמטיטיס. מדובר על מחלת עור כרונית שמאופיינת בכתמים אדומים דלקתיים ומגרים על העור. המחלה איננה מדבקת ויכולה לפגוע באנשים בכל גיל, אם כי לרוב היא תופיעה לראשונה בילדות. חומרת תסמיני המחלה תשתנה בין אדם לאדם.
הערכה הרווחת היא שאסטמה של העור היא מחלה הנגרמת משילוב של גורמים סביבתיים וגנטיים אשר מובילים לתגובה חיסונית רצינית שגורמת להופעת תסמיני המחלה. בכל מקרה שבו אתם או הילדים שלכם סובלים מתסמינים שונים שיכולים להעיד על המחלה, כדאי מאוד לפנות לאבחון המחלה וקבלת טיפול מתאים וכן, מידע לקבל כיצד אפשר להימנע מהתלקחות המחלה או מהחמרה של התסמינים.
חשיבות זיהוי טריגרים לטיפול באסטמה של העור
זיהוי הטריגרים להתלקחות אסטמה של העור מהווה דבר חשוב ביותר שכן, כל טריגר שכזה עלול לגרום להחמרה של המחלה או להתקלחות שלה ולכן, אם מזהים אותם, אפשר להימנע מהם מראש וכך להקל על המצב.
טריגרים שכאלה יכולים להיות: אלרגנים, חומרים שונים שמגרים את העור כגון: סבונים וחומרי ניקוי ספציפיים, מעבר בין עונות שכרוך בשינויי טמפרטורה, מגע עם חומרי ניקוי שונים, סוגי מזון, מגע עם בדים מסוגים שונים ועוד.
כיצד מטפלים בצורה יעילה באסטמה של העור?
אם אתם מזהים יובש בעור, כתמים אדומים ומודלקים, אם אתם סובלים מגרד עז בעור ועוד, מדובר על תסמינים שיכולים להעיד שאתם סובלים מאסטמה של העור ולכן, חשוב לאבחן את המצב ולקבל טיפול מתאים.
יחד עם זאת, מעבר לטיפול מותאם למצבים שבהם המחלה מתלקחת, יש צורך לבצע את כל הפעולות הנדרשות בכדי להפחית חומרת תסמיני מחלה וכן למנוע את ההתפרצות שלה. בין הפעולות שאפשר לבצע: שמירה על לחות קבועה של העור באמצעות שימוש יומיומי בקרמים או משחות ייעודיות, הימנעות מהגורמים שמובילים להתלקחות המחלה באופן ספציפי אצלכם ועוד.
במקרים חמורים יותר ניתן לקבל מרשם מרופא עור לטיפול במשחות עם סטרואידים, וכן תרופות ביולוגיות או פוטותרפיה אשר כוללת חשיםה לאור אולטרה סגול בפיקוח רפואי. כמובן שחשוב מאוד להתייעץ עם רופא עור המומחה במחלות עור שונות לרבות אסטמה של העור בכדי לאבחן את מצבכם בצורה מדויקת ולקבל את הטיפול המתאים.
באיזה מקרים כדאי לגשת לרופא עור?
חשוב לדעת ששינוי באורח החיים שלכם יכול להשפיע על תדירות ההתלקחות של אסטמה של העור וכן להפחית בצורה ניכרת את חומרת התסמינים ולכן, קודם כל חשוב שתקפידו על שתייה מרובה של מים, שימוש בקרמים ובמשחות שונות באופן יומיומי, אכילת מזון שאתם לא אלרגים אליו באופן כלשהו ועוד. מעבר לכך, אם אתם רואים שהמחלה לא עוברת וגם הסימנים שלה הופכים להיות חמורים יותר, עד כדי שאתם מתמודדים עם גירודים בגוף שפוצעים אתכם ומותירים לכם סימנים, חשוב שלא תהססו ותפנו לרופא עור, לקבלת טיפול שיתאים למצבכם.