כל שנה מגיעים החגים וכל שנה הגברים הישראלים מוצאים את עצמם עם אותה התלבטות קלאסית: כיצד להתלבש לחג ולמפגשים המשפחתיים? האם לקחת את אותו סט סטנדרטי למשרד, להגיע בבגדי קאז'ואל או שאולי להשקיע הפעם באמת ולבקר בחנות הבגדים הקרובה כדי לחדש את המלתחה?
כאן באופן מעט בלתי צפוי דווקא ארבעת הבנים של פסח יכולים לעזור לנו. החכם, הרשע, התם וזה שאינו יודע לשאול. נסו לזהות את עצמכם (בלי לזייף) וקבלו מאיתנו עצה טובה איך להתלבש.
להיות חכם, אבל לא להתחכם
המראה הקלאסי לחג של החכם הוא חולצה מכופתרת, מכנסיים מחויטים בשילוב עם נעליים לגברים בסגנון אלגנט, אבל יש כאן קאצ' קטן: לפעמם החכם מחליט להתחכם וללכת כנגד העצה של המוכרת בחנות או בן / בת הזוג. לכן אולי כדאי לחכם להוריד טיפה את האגו ולהקשיב כדי לא להגיע לשולחן החג עם תלבושת יוצאת דופן במובן השלילי של המילה…
הרשע – אל תתרשל
לא חייבים להקפיד על המראה הקלאסי ובהחלט אפשר להגיע בלבוש יומיומי. אנחנו לא בדרך לארוחת ערב עם מלכת אנגליה… מצד שני, יש הבדל גדול בין לבוש יומיומי ובין לבוש שנראה מרושל או "תקיף" באופן מכוון. החגים הם לא תקופה טובה לבדוק את הגבולות של המשפחה ולהגיע עם כובע הפוך, חולצת DIY וג'ינס קרועים.
התם – פשוט אל תיתמם
התם מתלבש כמו שהוא מגיע למשרד, עם חולצה מכופתרת ואולי אפילו חליפה, אבל משהו פשוט לא עובד, למרות שלבוס זה מספיק. ואם זה מספיק בשביל הבוס, זה בטח טוב מספיק גם בשביל הדודה חיה, לא? אז זהו, שגם הדודה חיה מבינה שאם הגעת מהמשרד, כנראה שלא הקדשת אפילו דקה במחשבה איך להתלבש. מומלץ לשאול לפחות שני אנשים שהם לא אמא ולצאת טיפה מהמסגרת.
זה שאינו יודע לשאול
בחיי היומיום, אם אנחנו נכנסים אל חנות נעליים אנחנו בדרך כלל לא אלו שצריכים לשאול את המוכר אם הנעל נוחה לנו, הרוב יהיו מספיק אכפתיים כדי לעזור לנו גם בלי שנבקש (כדי שלא נחזור עם שלפוחית אחרי יומיים ונבקש החזר).
אבל כשזה מגיע לארגון הבגדים, המצב של מי שאינו יודע לשאול דומה קצת לזה של התמים: הוא תמיד לוקח את מה שהוא מוצא בחלק העליון של הארון ומתאים לעונה כי זה נראה לו מספיק… הוא פחות חושב על שילובי צבעים ואם הבגדים שהוא לובש באמת נראים חדשים ומתאימים למעמד (במיוחד אם מדובר במשפחה המורחבת).
לסיכום העניין, להתלבש כמו שצריך לחג זו לא משימה בלתי אפשרית, היא דורשת בסך הכל קצת תשומת לב לסביבה בלי להתעקש ולהיות מקובעים.