פריחה בעור – צרה אחת, הרבה סיבות

פריחה בעור

אין ספק שאחד הדברים הכי לא נעימים שיכולים לקרות לבנאדם הוא להתעורר יום אחד ולגלות פריחה נוראית בעור.

לכל פריחה בעור יש מאפיינים ייחודים וסיבות מעט שונות, במאמר הזה לא נתיימר לכסות את כל הסיבות והמחלות האפשרויות, אך ניתן סקירה כללית של הגורמים.

פריחה בעור אצל תינוקות

הסיבות הנפוצה ביותר לפריחה בעור אצל תינוקות היא תפרחת חיתולים או מחלת אטופיק דרמטיטיס. תפרחת חיתולים כשלעצמה אינה מסוכנת והיא נוצרת כתוצאה ממגע ממושך של העור עם חיתול שלא מקפידים להחליף אותו בזמן או במצבים בהם לא רוצים להעיר את התינוק… ניתן לטפל בתפרחת באמצעות שימוש במשחות שונות או שטיפה יסודית וייבוש של האזור.

אטופיק דרמטיטיס היא מחלת עור נפוצה מאוד אצל ילדים קטנים ותינוקות במהלכה העור נעשה רגיש מאוד לגירויים חיצונים. הסיבה הספציפית לפריחה בעור במקרה זה היא בדרך כלל תגובה לאלרגנים הנמצאים באוויר. קיימים לא מעט פתרונות טבעיים לצמצום הסימפטומים השונים של המחלה (הכוללים גם גרד מציק ביותר).

לדוגמה, ניתן ללבוש בגדים מיוחדים המגנים על העור, לעשות שימוש באבקת כביסה לנטרול אלרגניים, להשתמש בקרם לחות על מנת להפחית את היובש בעור ועוד.

עוד מחלה שיכולה להופיע בגיל צעיר מאוד היא מחלת החצבת. מחלה זו מסוכנת מאוד ולכן היום עדיין מחסנים כל ילד מפני המחלה בגיל שנה ובגיל 6.

סיבות נוספות לפריחה

פריחה בעור יכולה לנבוע גם ממצבים רבים אחרים:

אלרגיה – אלרגיה יכולה להופיע כתגובה לפרוות של בעלי חיים, חומרים במזון, קרדית האבק וכו'

זיהומים – רוב הזיהומים שגורמים לפריחה מקורם בפטריות או חיידקים. מבין הזיהומים הנפוצים ביותר בקטגוריה זו ניתן למנות שפשפת, פטרת בכף הרגל וסקביאס (גרדת).

אקנה – כידוע, אקנה ("חצ'קונים") נפוצה מאוד אצל בני נוער, ולמעשה יכולה להופיע לא רק על גבי עור הפנים, אלא גם על גבי הצוואר או הגב. המקור לאקנה הוא בלוטות חלב שנסתמו בשל עודף שומן או תאי עור מתים. למרות שאצל רוב בני הנוער הפצעונים נעלמים כאשר הם מתבגרים, אצל אחרים מדובר בתופעה שיכולה להימשך אפילו מספר שנים…

פסוריאזיס – פסוריאזיס היא עוד מחלת עור ידועה מאוד אשר בין שאר הסימפטומים שלה ניתן למנות גם פריחה בעור. במקרה של פסוריאזיס, הסיבה למחלה היא גדילה בלתי נשלטת של תאי העור והיווצרות של קשקשים עבים ומגרדים.

טיפול בפריחה

כאשר פריחה אינה עוברת לאחר מספר ימים חשוב מאוד לגשת אל רופא עור בהקדם האפשרי (גם אם יש תור במרפאה מרוחקת) ולאתר את מקור הפריחה. הטיפולים הנפוצים הם אנטיביוטיקה למחלות זיהומיות, משחה נגד פטריות ובמקרים של פריחה שאינה עוברת גם סטרואידים. נגד מחלות זיהומיות בדרך כלל לא ניתן טיפול והפריחה עוברת מעצמה.

אמצעי הגנה נוספים שיכולים למנוע גירוד וסבל מיותר הם משחות, קרם לחות ואפילו קרם אלוורה. חשוב מאוד גם להקפיד על היגיינה ולשטוף היטב את הידיים והציפורניים.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *