מה עושים בהתקף חרדה?

מה עושים בהתקף חרדה?

התקפי חרדה יכולים להיות חוויה מפחידה, ולמרבה הצער הם הופכים נפוצים יותר ויותר בעולם המודרני. אלו הסובלים מהתקפי חרדה עלולים להרגיש את ליבם דופק ופחד בלתי נשלט, מחשבות על אבדון ואימה, או חוסר אונים. חשוב לזהות את הסימנים להתקף חרדה. אם אתם חושבים שאולי אתם חווים התקף חרדה חשוב ללמוד כיצד לנהל את התחושות – תרגול נשימה מודעת או השתתפות בפעילויות מיינדפולנס יכולים לעזור משמעותית. התקפי חרדה יכולים ללבוש צורות רבות אך הדבר החשוב ביותר שיש לזכור הוא שההתקף הזמני הזה בסופו של דבר יעבור ויש דרכים להתמודד איתו בצורה יעילה אז פנו לייעוץ בהתאם.

 

מהם התסמינים של התקף חרדה?

התקפי חרדה מתרחשים בפתאומיות ויכולים להיות מתישה. עוצמת האפיזודות הללו יכולה להיות שונה מאדם לאדם, אך התסמינים השכיחים ביותר כוללים תחושת אימה פתאומית, קצב לב מוגבר, קשיי נשימה, כאבים בחזה או דפיקות לב, רעידות בלתי נשלטות, סחרחורת, בחילה, הזעת יתר וחוסר תחושה או עקצוץ. בגפיים. חשוב לציין שבעוד שרובנו חווים חרדה בשלב מסוים בחיינו, הפרעת חרדה היא מצב רפואי שניתן לאבחן עם סימנים מוחשיים ואפשרויות טיפול אם מדובר על חרדה עצמתית וחוזרת ונשנית עד שהאדם חש שהיא בלתי ניתנת לניהול. אם את\ה מוצא\ת את עצמך מוצף לעתים קרובות על ידי עלייה ברמות הפחד והמצוקה, פנייה לעזרה מקצועית עשויה להיות האפשרות הטובה ביותר.

 

כיצד טיפול רגשי יכול לסייע בהתמודדות עם התקפי חרדה?

את המפתח להתמודדות עם חרדה ניתן למצוא באמצעות טיפול רגשי. אמנם יש מרכיבים פיזיים שצריך לקחת בחשבון, אבל הצד הרגשי של הניהול הוא המקום שבו יכולה להתחיל התקדמות משמעותית. טיפול רגשי מספק מרחב בטוח לשיתוף מעוררי חרדה והתנהגויות רגרסיביות, ומציע אסטרטגיות כיצד לגשת אליהם בצורה הטובה ביותר. באמצעות תהליך זה, ניתן ליצור ארגז כלים מותאם אישית של מנגנוני התמודדות המביאים שיטות הרגעה ארוכות למצבים יומיומיים. ביישום משאבים אלה וביסוס מחדש של הבנה של הקשר של הגוף בין רגש והתנהגות, אדם עשוי להיות מסוגל לזהות טוב יותר מתי ומדוע מתרחשות חרדות, בתורו ללמוד כיצד להימנע או לנהל טוב יותר הישנות של אותם מצבי חרדה.

אילו תרגילי הרפיה ניתן לעשות בזמן התקף חרדה?

אם אתם חשים שאתם נמצאים במהלך התקף חרדה, מה שיכול להיות מועיל לתרגל תרגילי הרפיה כדי לעזור להחזיר את הגוף והנפש למצב של נינוחות. הרפיית שרירים פרוגרסיבית היא אחד הכלים היעילים ביותר למטרה זו ודורשת התמקדות במתח בשרירים ברחבי הגוף ושחרור מכוון אחד אחד של השירירים בגוף כדי לעורר תחושת רגיעה. תרגילי נשימה עמוקה הם גם שימושיים להפליא להרגעת הגוף במהלך התקף פאניקה. כוונו לנשימות איטיות ועמוקות, שאיפה דרך האף ונשיפה החוצה דרך הפה, ספירת כל נשימה מאחת עד עשר כדי להתמקד באמת בהאטת תגובות הגוף. לבסוף, טכניקות מיינדפולנס כמו הדמיה של עצמך בסביבה שלווה יכולות לספק נוחות רגשית בזמנים של חרדה גבוהה. לזכור שהתחושות הללו יחלפו עם הזמן יכולה גם להרגיע.

 

למי עלי לפנות אם אני סובל מהתקפי חרדה?

אם אתם סובלים מהתקפי חרדה, הדרך הטובה ביותר לקבל עזרה היא לפנות לפסיכולוג בחיפה. פסיכולוגים הם אנשי מקצוע מוסמכים, המסוגלים לספק תמיכה פסיכולוגית ופיזית גם לאלו הנאבקים בחרדה. ניתן למצוא פסיכולוג בחיפה, במרכז, בדרום ובכל מקום בארץ, כך שלא משנה מה מיקומכם יהיה פסיכולוג שיתאים לצרכים שלכם. הפסיכולוג יעבוד איתך בצמוד, יעזור לך להבין את הטריגרים המובילים להתקפי החרדה שלך ויספק עצות ואסטרטגיות כיצד לנהל אותם בצורה הטובה ביותר. אז אם אתם מוצאים את עצמכם נאבקים בהתקפי חרדה, הקפידו לפנות לפסיכולוג שיוכל לספק תמיכה וסיוע מקצועיים.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *