גישור גירושין במודיעין – להתגרש בדרכי נעם

גישור גירושין במודיעין - להתגרש בדרכי נעם

גירושין יכולים להיות תהליך לא רק קשה וסוחט רגשית, אלא גם יקר וכזה שיכול להזיק בהיבטים פיננסיים, אישיים ואפילו מקצועיים בהקשר של קריירה. במילים אחרות, גם להתגרש צריך לדעת בצורה נכונה. אם אתם לקראת ההליך, עצרו רגע וקראו את המידע הבא.

זה אמנם מצריך התגייסות, נכונות ויכולת לתת צ'אנס אמיתי לדברים, אבל אם תפנו את הזמן ותקדישו את המשאבים להתגרש בדרך הנכונה, זה יכול לחסוך לכם הרבה טרחה, זמן וכסף בטווח הארוך. ראשית, כאשר מתגרשים, חשוב לוודא שכל הצדדים המעורבים מודעים לזכויותיהם ולחובותיהם. לפני שעוברים גישור גירושין במודיעין, חשוב לבחון את ההיבטים הבאים:

  1. חלוקת רכוש
  2. מזונות ומשמורת ילדים
  3. השלכות פיננסיות על עסקים והשקעות שונות
  4. היבטי מיסוי והטבות מס לגרושים
  5. תשלומי אגרות לבהמ"ש

מה החוק אומר על גישור גירושין?

רגע לפני שמדברים על גישור גירושין, חשוב להבין מה החוק אומר על ההליך והאם התהליך מוגדר כחובה. ראשית, אכן כן, גישור גירושין במודיעין מוגדר כחובה בחוק מאז שנת 2015, כאשר החוק גורס כי בני זוג צריכים להגיע לפחות ל-4 פגישות אצל מגשרת במודיעין או בכל עיר.

החוק אינו מחייב למעלה מ-4 פגישות אצל מגשרת, אם כי זוגות רבים מחליטים להאריך את הגישור או לפנות הלאה לאנשי המקצוע הבאים. למשל, יועצי זוגיות, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים המתמחים בסכסוכים משפחתיים וכולי. יש לציין ולהדגיש, החוק בישראל אינו מאפשר הגשת בקשת גירושין בבית הדין הרבני ללא גישור.

גישור, ייעוץ משפטי ומה שבין לבין

גישור וייעוץ משפטי הם 2 דברים שונים לגמרי, כאשר הראשון נועד ליישוב סכסוכים והשני יעזור לכם להימנע ממלכודות נפוצות בהליכי גירושין, כמו גם לשמור על הזכויות שלכם. בסופו של דבר, לדעת למה לצפות במהלך הליך הגירושין, זה בעצם המפתח לוודא שאתם מוכנים כראוי להליך.

לא פעם, אנשים פשוט לא יודעים למה לצפות מהליך הגירושין, מה שמוביל אותם ל-2 פעולות עיקריות: 1) לדחות את ההליך של הגירושין. 2) לדחות ניסיונות לשקם את הזוגיות. בתוך כך, ההמלצה הכי נכונה היא להגיע למסגרת מקצועית, שבה אפשר לנסות ליישב סכסוכים בצורה רגועה ומבוקרת.

לסיכום, כיצד לפעול במקרה של רצון לגירושין?

בסופו של דבר, הכי חשוב שלא לפעול מתוך פזיזות, חוסר סובלנות או אפילו מתוך משברים בזוגיות. לא פעם, הדברים הם משמעותית פחות חמורים מאשר מה שהם נראים ומרגישים ל-2 הצדדים. בין אם תפנו לפסיכולוגית, יועצת זוגיות או מגשרת במודיעין, ההמלצה הכי טובה היא לבוא עם ראש פתוח.

אל תגיעו חסמים, תנסו להשיל מעצמכם מגננות ותשתדלו לתת הזדמנות אמיתית לזוגיות ביניכם. אם אתם מרגישים שפשוט אין טעם בכך, קחו בחשבון שבכל מקרה תצטרכו להגיע לפחות ל-4 פגישות לפני שתוכלו להתקדם לבית הדין הרבני עבור גירושין.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *