אם אתם נאלצים להתמודד עם "אלרגיה לאבק" אתם בוודאי כבר יודעים שמה שמעורר את האלרגיה הוא לא האבק עצמו, אלא יצור מיקרוסקופי בשם קרדית האבק. האלרגיה הזו יכולה לגרום לשלל סימפטומים: החל מעיטוש ונזלת ועיניים אדומות ועד פריחה בעור.
גם אם אתם נוטלים תרופות לצמצום האלרגיה והגרד, חשוב שתדעו כיצד ניתן להפחית את החשיפה לקרדית ולכן גם את ההתפרצויות של האלרגיה.
1.שימוש בכיסוי מיטה או אפילו מצעים שאינם חדירים לאלרגנים – קרדית האבק היא ייצור עמיד למדי ויכולה להשתכן גם במצעים ושמיכות שנראות לנו הרמטיות. לכן כדאי מאוד לקנות מצעים או לפחות כיסוי מיטה צפופים שאינם חדירים לאלרגנים.
2.כיבוס או ייבוש בטמפרטורה גבוהה – כיבוס המצעים בטמפרטורה גבוהה של 60 מעלות עוזרת להרוג את הקרדית (גם אם לא להיפטר מכל השאריות וההפרשות שלה). אם מדובר במצעים שלא ניתן לכבס, עדיף פשוט להשתמש במייבש כביסה בטמפרטורה זו על מנת להסיר מהם את הלחות.
3.שימוש במתקנים סופגי לחות – מתקנים סופגי לחות אפשר למקם בחדר השינה מכיוון שזהו המקום המועד ביותר לפורענות. יש מכשירים שונים ברמות שונות, אך אנחנו ממליצים על מכשיר חשמלי שעלותו לרוב כמה מאות שקלים.
עד שתקנו מכשיר כזה ניתן לשים את המזגן על מצב ייבוש (ישנם גם פילטרים מיוחדים למזגן לסינון חלקיקים).
4.היזהרו מצעצועים עם מילוי – למרבה הצער, אחת ממלכודות האבק הגדולות ביותר הן בובות ממולאות. לכן גם אם הילדים אוהבים אותם, רצוי להרחיק אותם לכל הפחות מחדר השינה שלהם. ניתן אומנם לרחוץ אותן במים חמים ולייבש ביד, אך רצוי קודם כל לוודא שאין בהן חור שיגרום לאבק להיכנס אל תוך המילוי.
5.נקו רהיטים ושאבו אבק על בסיס קבוע – רהיטים מן הסתם נוטים לצבור אבק. מה שלא כולם יודעים הוא שלמרות שקרדית האבק אוהבת לחות, עדיף לנקות את הרהיטים עם מטליות לחות ורכות (במקרה של זכוכית). בד יבש לא באמת מרחיק את האבק ועשוי לשרוט את הרהיטים.
הדבר נכון גם לגבי שאיבת אבק. הבעיה היא שרוב שואבי האבק פולטים את האבק חזרה אל פני השטח
למרבה המזל, יש כיום שואבי אבק עם פילטרים מיוחדים בשם HEPA. אפשר גם להשתמש בשואבי אבק עם שקיות עבות שכוללות פילטר. הדבר אומנם לא מאוד נוח לעומת שימוש בשואב מודרני, אך בסופו של דבר מדובר בפתרון אסתטי יותר מאשר ריקון ידני של המיכל.
6.הוציאו שטיחים וארגזי מצעים מחדר השינה – מלבד שטיחים שמן הסתם צוברים המון אבק (במיוחד אם הם תלויים ישר על הקיר!), גם ארגזי מצעים הם בעיתיים וקשה לנקות אותם בלי לשבור את הגב… העדיפו לשים את המצעים בתוך שקיות אטומות בארון ונקו גם אותו מבפנים ומבחוץ מדי פעם.