מעבר לגרד הבולט והמציק, אחד מהסימפטומים הפחות נעימים של אטופיק דרמטיטיס היא אותה פריחה בעור. הפריחה יכולה להופיע גם אצל אנשים שקודם לכן לא חוו התקף של אטופיק דרמטיטיס.
הפריחה מאפיינת באופן ספציפי נשים בהיריון או אחרי לידה וגם אצל מי שסובל או סבל בעבר מאסטמה נשימתית, אבל גם תינוקות וילדים שמחלת האטופיק דרמטיטיס נפוצה אצלם.
מבחינת מראה, לפריחה עצמה יש מראה של קשקשים שמקורם בנגעים המורמים מעל פני העור. אם הפריחה וההתקף מחמירים, העור יהפוך להיות מחוספס וקשה יותר.
אצל תינוקות היא תופיע על הצוואר ומעלה (הפנים והלחיים), המרפקים והברכיים. אצל ילדים היא תתפשט לקפלים נוספים (ולכן אטופיק דרמטיטיס נקראת לעיתים גם "מחלת ארבעת הקפלים).
גם אצל מבוגרים הפריחה יכולה להופיע מעל הצוואר, אבל גם בבית החזה והגפיים.
כיצד ניתן להקל על הפריחה ועל הגרד ללא שימוש בתרופות?
שימוש בבגדי Second Skin – אלו הם בגדים מיוחדים אשר מהווים שכבת הפרדה בין העור לבין הבגדים החיצוניים ומונעים חיכוך והחמרה של הפריחה. בגדי ה-Second Skin עשויים בדרך כלל מוויסקוזה או כותנה מיוחדת אשר לא מגרה את העור.
יש לציין כי גם על בגדים שרשום עליהם שהם עשויים מ-100% כותנה מעורבים לעיתים חומרים נוספים הגורמים לאלרגיה בתהליך הייצור שלהם.
שימוש בתמציות ריח, בשמים וסבונים טבעיים – עוד דרך להתגבר על הפריחה בעור היא באמצעות שימוש במוצרי היגיינה טבעיים אשר לא מגרים את העור גירוי יתר. הדבר נכון במיוחד לתקופת חילופי העונות מכיוון ששינויי הטמפרטורה והלחות משפיעים באופן ישיר על מידת החדירות של העור לאלרגניים.
לדוגמה:
- סבון בעל חומציות גבוהה
- קרם על בסיס מינרלי למריחה על העור
- קרם לחות בעל חומציות גבוהה יחסית (5Ph)
צמצום ריכוז האלרגניים בבית – מלבד הפרדה של העור מהסביבה החיצונית וסיכוך שלו, אסור לשכוח גם את האלרגנים עצמם אשר יכולים לגרום לגירוי של העור והתפרצויות בעלות תדירות גבוהה של אטופיק דרמטיטיס.
אחת הדרכים לטהר את האוויר בבית הוא לעשות שימוש במטהר אוויר בייתי. מדובר במכשיר הדומה מעט למטהר אוויר תעשייתי, אך הוא קטן יותר ועולה מספר אלפי שקלים בהתאם לשטח אותו הוא יכול לטהר (הקטנים יותר ניתנים לניוד בתוך הבית). מסנני האוויר הללו כוללים פילטרים לסינון חלקיקים קטנים במיוחד.
עוד אלרגן שכולנו למעשה מכירים הוא העובש המפורסם. לדוגמה, עובש שנמצא בקירות יכול לגרום לגירוי חזק של העור ופריחה גם אם עושים שימוש בתרופות סטרואידליות. העובש בדרך כלל מופיע על קירות טחובים, אבל גם בחדרים הרטובים, בדלת של מכונת הכביסה, בארונות המטבח שנוטים לצבור לחות ועוד.
רצוי להתייעץ עם בעל מקצוע שיסיר את העובש בצורה כמה שיותר יסודית ולהקפיד על ייבוש וספיגת הלחות במקומות בהם נוטה להצטבר העובש (לדוגמה, לייבש את דלת מכונת הכביסה לאחר כל שימוש).