התרשלות רופא בלידה: השלכות והשפעות על האם והתינוק

התרשלות רופא בלידה: השלכות והשפעות על האם והתינוק

הריון מהווה תהליך מרגש ביותר. יחד עם זאת, הוא מלווה במעקב ובביצוע לא מעט בדיקות שמטרתן היא להבטיח את בריאות האם והעובר. כיום הרפואה בתחום ההיריון והלידה מאוד מתפתחת וניתן לאבחן לא מעט בעיות שונות עוד בשלבי ההיריון המוקדמים על מנת לקבל החלטות נכונות הן לגבי האם והן לגבי העובר, בהתאם לבדיקות הללו.

יחד עם זאת, ישנם לא מעט מקרים של רשלנות רפואית בלידה, אשר ההשלכות שלהם על האם והעובר עלולות להיות משמעותיות מאוד. בכל מקרה של רשלנות רפואית בהריון או בלידה, אשר פגעה באופן כלשהו באם או ביילוד, חשוב מאוד לפנות לעורך דין רשלנות רפואי מקצועי ומנוסה לצורך הגשת תביעה.

מה צריך לדעת על רשלנות רפואית בלידה?

לידה היא כאמור דבר מבורך אשר מגמתו היא להביא חיים חדשים לעולם. במרבית המקרים הלידה מתבצעת בצורה הטובה ביותר וללא סיבוכים ומסתיימת בתינוק ואם בריאים. אולם, לעיתים עלולות לצוץ בעיות רפואיות שונות אצל האם או העובר במהלך ההיריון.

כאשר לא מטפלים בבעיות הללו בצורה נכונה, לא מאבחנים אותם בזמן או לא מאבחנים אותם כלל, או שמעניקים להם טיפול לקוי, יכול להיגרם נזק חמור לאם, לעובר או לשניהם. האחראיות של הרופאים והצוות הרפואי במסגרת היריון ולידה מתחילים עוד בבדיקות טרם ההיריון, דרך בדיקות שיש לבצע במהלך ההיריון ועד ההתנהלות בלידה עצמה.

מקרים של רשלנות רפואית בלידה

ישנם מקרים שונים של רשלנות רפואית בלידה, כאשר אחד המקרים הנפוצים ביותר הוא הולדה בעוולה וחיים בעוולה. מדובר על מעשה רשלני שהתבצע במהלך ההיריון וגרם לכך שלא גילו מום חמור כלשהו אצל העובר, כאשר אם היו מגלים את המום, מרבית הסיכויים שההורים היו מפסיקים את ההיריון.

בית המשפט קבע בעבר פיצויים משמעותיים מאוד בגין הולדה בעוולה וחיים בעוולה שכן, ישנם מקרים של נכות קשה לעובר שטוב היה שלא ייוולד מאשר ייוולד ויסבול. יחד עם זאת, מדובר על קביעה שהעלתה לא מעט שאלות מוסריות ומשפטיות הנוגעות לקדושת החיים. בסופו של דבר הוחלט שבגין הולדה בעוולה הורים יכולים לתבוע בגין כל ההוצאות הכרוכות בגידול הילד שנולד להם ומילוי של כל צרכיו למשך כל שנות חייו.

מקרים נוספים של רשלנות רפואית בלידה: הם כשל בזיהוי מצוקה עוברית בלידה שגרמה לנזק, משיכה של העובר מהתעלה של הלידה בצורה שגרמה ליילוד לפגיעה בעצבים הצוואר והכתף, החלטה על לידה מסוימת של הצוות הרפואי שהובילה לפגיעה באם או בעובר, אי זיהוי של מצב הדורש מתן אנטיביוטיקה לאם במהלך הלידה שפגע באם או בעובר ועוד.

מה עושים במקרים של רשלנות רפואית בלידה?

במקרים של רשלנות רפואית בלידה, חשוב מאוד לפנות לשירותיו של עו"ד רשלנות רפואית שיסייע לבחון האם קיימת עילה לתביעה ובמידה וקיימת, להגיש תביעה כנגד הגוף הרפואי או הרופא כאשר המטרה היא לקבל את מרבית הפיצויים שנגמרו בגין אותה רשלנות.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *