יש כמה דברים מידיים שאפשר לעשות כאשר סובלים ממצב של גירודים בגוף, כאשר חלק מהפתרונות עשויים להתאים יותר לחלק מהאנשים. אם אתם סובלים מגירודים או אולי אפילו ממצב של אקזמה בעור הגוף, המידע הבא עבורכם – קראו כאן. שימו לב, מאמר זה אינו מוגש כאלטרנטיבה או תחליף לטיפול או ייעוץ רפואי.
מילות ספתח: אסטמה של העור והטיפולים המקלים האפשריים
בתור התחלה, חשוב להבדיל בין מצבים שונים אשר עשויים לכלול גירודים בחלקי הגוף השונים. למשל, אקזמה זיהומית הינה מצב אשר מחייב ייעוץ רפואי ונטילת אנטיביוטיקה בחלק מהמקרים. אם מדובר במצב של גירודים בגוף בלבד, ניתן להשתמש בכמה פתרונות מידיים, כמו הבאים:
- קומפרסים: קומפרסים הם לחיצות עדינות (לסירוגין, כלומר לחצו והרפו) בעזרת המטלית. מומלץ להשתמש במטלית נעימה אשר עשויה בד טבעי, בעזרתה תבצעו קומפרסים על העור המגורה.
- תכשירים: ישנם תכשירים וקרמים מבוססים צמחי מרפא, אנטיהיסטמין, תכשירים על בסיס חומרים ביולוגיים ועוד.
- מקלחות: מקלחות קצרות ופושרות עשויות להרגיע עור גוף מגורה.
- לבוש: מומלץ מאוד להקפיד על לבישת בדים טבעיים וכמה שפחות בדים סינטטיים מגרדים (רלוונטי גם לגבי מצעי המיטה).
מה גורם לגרד בגוף?
בסופו של דבר, גירודים בגוף הם הדרך של גופנו להגיד כי קיים איזשהו מטרד על גבי העור שיש לסלקו. עם זאת, לעיתים "גירוד הוא רק גירוד", כלומר הוא לא ינבע בהכרח מתוך סיבות רפואיות שונות או בעיות על גבי עור הגוף.
בחלק אחר מהמקרים, גירודים בגוף יכולים לנבוע כתוצאה מפסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור), סבוריאה, אקזמה נומולרית, אורטיקריה ועוד מחלות שונות. כמו כן, סיבות לגירודים יכולות לכלול למשל: היגיינה ירודה, חומרי קוסמטיקה מסוימים, פרווה של בע"ח, רגישות למזונות, אלרגיות שונות ועוד.
איך מומלץ לטפל בגירודים בגוף?
על מנת לטפל בגירודים בגוף באופן הנכון, קודם כל, חשוב לאתר את המקור של הגירודים. האם הם נובעים כתוצאה מחשיפה לחומרים מגרים מסוימים, קרדית האבק והיגיינה ירודה? האם אתם רגישים לחילופי העונות? אולי יש לכם היסטוריה של מחלות עור במשפחה? כך או כך, הטיפול יותאם בהתאם לסיבת הגירודים.
באופן כללי, ישנם תכשירים תעשייתיים שונים שניתן לרכוש בעלויות של עשרות שקלים בודדים, בעזרתם ניתן להקל משמעותית על תופעת הגירוד אצל חלק גדול מהאנשים. תכשירים אלו בדרך כלל מבוססים על צמחי מרפא שונים, אם כי חלק מהמשחות והקרמים מבוססים על חומרים ביולוגיים ומעכבי אנזימים שונים. למשל, חומרים מעכבי קלצינורין או פוספודיאסטרז.
לסיכומו של דבר – טיפול במיידי לגירודים
מלבד כל מה שצוין כאן במאמר שלעיל, ישנם כמה צעדים שתוכלו לנקוט בהם על מנת להקל על הגרד בגוף. בתוך כך, חלק מהטיפולים המומלצים עבור גירודים בגוף הם:
- קרמים מינרליים.
- סבון טיפולי לגירודים בגוף.
- לבישת "בגדי אקזמה" 100% ויסקוזה רפואית.
הטיפולים לעיל הינם הדרכים הביתיות לטפל בגירודים, כאשר מקרים חמורים של גרד בגוף כמובן יצריכו סיוע רפואי בהתאם.