סכסוכים משפחתיים יכולים להיות מאוד טעונים, רגשיים וקשים לניהול, אך עורך דין משפחה מנוסה לצידכם יכול להפוך את התהליך להרבה יותר חלק. בכך, עו"ד משפחה יוכל לנסות לספק שקט נפשי בתקופה סוערת כמו תקופת הגירושין. אם אתם לקראת ההליך, המשיכו לקרוא.
עורך דין לענייני משפחה יכול לעזור לפתור מגוון סכסוכים משפחתיים שונים, אבל זה לא בהכרח אומר שאותו עו"ד מספק שירותי גישור גירושין. לא פעם, עורכי דין מסוגלים לגרום לבני זוג לשבת ולדבר רק מעצם כך שעו"ד מספק לבני הזוג את העובדות והנתונים הרלוונטיים. כאשר בני הזוג מבינים את התמונה המלאה, הזכויות והחובות ואת ההשלכות הכרוכות בגירושין, במקרים רבים הם מחליטים להימנע מההליך.
בהקשר של הדברים הנ"ל, חשוב להיות מודעים להשלכות הקשורות להיבטים הבאים:
- משמורת ילדים ותשלומי מזונות.
- השלכות פרקטיות ורגשיות הנוגעות לגידול הילדים בנפרד.
- אגרות המשולמות לבהמ"ש בהליך גירושין.
- שכר טרחה לעורכי דין, מה שעשוי להגיע להון תועפות.
- פגיעה אפשרית בנכסים, עסקים, השקעות ורכוש.
כיצד עו"ד משפחה יכול לסייע בגירושין?
באופן כללי, עורך דין לענייני משפחה יוכל להעריך את המצב, כמו גם לספק עצות ולסייע לבני הזוג להבין כיצד לפתור את הסכסוכים בצורה הטובה ביותר. נוסף על כך, עו"ד יכול לאפשר לבני הזוג לנהל משא ומתן על פשרות אשר יהיו מקובלות על כל המעורבים.
מטבע הדברים, עורך דין לענייני משפחה יידע את החוקים הרלוונטיים שיכולים להשפיע על הגירושין של בני הזוג. בפועל, זה אומר שעורך דין יכול לסייע בהבנת כלל הזכויות או החובות המשפטיות שיש לכל צד בגירושין. הלכה למעשה, עו"ד בעצם נמצא שם כדי להדריך את בני הזוג בתהליך בכל שלב של הדרך, להעניק ייעוץ משפטי נכון בעת הצורך וכדי להבטיח שצד כזה או אחר נשמר בבחינת זכויותיו.
מה ההבדל בין גישור לבין עו"ד משפחה?
לא פעם, זוגות מתבלבלים לגבי ההבדל בין מגשר גירושין לבין עורך דין משפחה. בעוד ששתי האפשרויות עוזרות לנווט בתהליך הגירושין, הן משרתות מטרות שונות. מצד אחד, גישור הוא תהליך לא פורמלי הכולל את בני הזוג אשר נפגשים בליווי מגשר אובייקטיבי. זאת, כדי לחפש פתרונות לבעיות שלהם כגון:
- חלוקת רכוש
- סכסוכים על סוגיהם במשפחה
- מזונות
- משמורת ילדים
מצד שני, עורך דין לענייני משפחה הוא הנציג המשפטי של בני הזוג בהליכים בבית המשפט. תפקידו של עו"ד הוא לספק ייעוץ וייצוג, כדי להגן על האינטרסים של אחד הצדדים בבהמ"ש. בסופו של דבר, לפני שפונים לעורך דין, החוק בישראל מחייב קיום של 4 פגישות אצל מגשר\ת.
לסיכומו של דבר, אמנם החוק בישראל מחייב 4 פגישות אצל מגשרת, אבל מוטב להגיע לפגישות הגישור מתוך כוונה לפתור דברים, לא רק כי החוק מחייב זאת.