מדריך: כל הסידורים שיש לעשות במקרה של מוות


המוות ללא ספק מהווה דבר מבהיל ועצוב ביותר. אנו מעדיפים שלא לדבר עליו, אך כמו כל דבר בחיים, גם למוות של אדם קרוב צריך להתכונן. מדובר על דבר קשה ביותר לעיכול, אך גם במקרה הזה ידע שווה בעיקר כסף. לא מעט משפחות אינן יודעות מה האפשרויות השונות העומדות בפניהן כאשר אדם קרוב ויקר לליבם נפטר והדבר יכול לפגוע בהם. כאשר אדם נפטר יש צורך לכתוב הספד, לעבור מול כלל הספקים הנוגעים לקבורתו בסנכרון מושלם לבין חברה קדישא ואם אפשר גם להכניס גורם חיצוני למשוואה אשר באופן אוטומטי יפחית את המתחים והלחצים וכן את הסיכוי למריבות ומאבקים.

מקום הפטירה

במקרה שבו אדם נפטר בבית יש צורך להזמין רופא אשר יקבע את המוות וכן יכין הודעת פטירה. ניתן להזמין רופא משפחה או ניידת של מד”א ותוך כדי לציין כי נדרש רופא לצורך קביעת מוות. בכדי להשלים את התהליך יש צורך באישור משטרה לקבורה וזאת לאחר בירור שיקבע כי הסיבות למוות טבעיות. הרופא מספק את הודעת הפטירה בשלושה העתקים. אם הפטירה מתרחשת בבית החולים ניתן לבצע בבית החולים עצמו את כל הפרוצדורה. לאחר קבלת תעודה הפטירה המשפחה תתבקש שמישהו מטעמה יגיע ללשכת הבריאות המחוזית וזאת לצורך קבלת רישיון הקבורה. חברות קדישא מסייעות בהנפקת הרישיון.

מקום הקבורה

יש ליצור קשר עם חברה קדישא הרלוונטית שתדאג לשלוח אמבולנס להוציא את הנפטר מהבית. אם מדובר על שבתות או מועדי ישראל או בשעות שבהן חברה קדישא לא עובדת יש לפנות למוקד המשרדי לשירותי דת ופורום חברה קדישא. השירות ניתן ללא תשלום עד למקום הקירור הקרוב. כל אדם שנפטר בישראל זכאי להיקבר באזור המגורים שלו ללא תשלום. אם המשפחה איננה מעוניינת בקבורה בקיר אלא בצורת קבורה אחרת בבית עלמין שונה, יידרש תשלום עבור רכישת הקבר. המחיר יקבע על ידי החברה קדישא והוא יכול להגיע לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים.

מועד הלוויה

יש לבצע תיאום מועד הלוויה אשר ייקבע על ידי החברה קדישא הרלוונטית תוך התחשבות בבני המשפחה. זה הזמן לבקש דחייה אם יש בני משפחה אשר מעוניינים להגיע מחול כדי להשתתף בהלוויה. בשלב זה יועבר הנפטר על ידי החברה קדישא לבית העלמין ללא תשלום. הודעה על מועד הלוויה ועל השבעה ניתן לפרסם בעיתון, ניתן להעלות פוסט בפייסבוק, ניתן לשגרת הודעות בוואטסאפ אך כדי גם לתלות מודעות אבל.

שבעה ומצבה

לאחר הלוויה שעורך לרוב אחד הנציגים של חברה קדישא, יש לשבת  שבעה, כאשר נהוג לשבת בביתו של הנפטר. לאחר השבעה כדאי להתחיל לחשוב על מצבה. המצבה מהווה את מה שמסמל את מקום קבורתו של הנפטר ויש לבחור אותה בקפידה ובהתאם לאופי האדם שהלך לעולמו. יש לתת לו כבוד אחרון בבחירת המצבה. כדאי לבחור קבלן מצבות מקצועי ומומחה לאחר השבעה שיסייע לכם לבחור את המצבה המתאימה ביותר עבור הנפטר וכן להתקין אותה עד יום גילוי המצבה שלרוב יהיו בתום 30 ימי אבל על הנפטר. במידה והאדם נקבר ליד בת הזוג שלו שנפטרה לפניו או להפך, הרי שאפשר להכין מצבות לזוג אשר תתאים לקברים של שניהם.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *