להפסיק את הגירודים בגוף, אבל כיצד?

להפסיק את הגירודים בגוף, אבל כיצד?

לאקזמה של עור הגוף יש שמות נוספים, כמו למשל אטופיק דרמטיטיס וכן אסטמה של העור. אבל, לעיתים אקזמה של העור יכולה להופיע גם מבלי שהיא תהיה כרוכה בהתפרצות של אטופיק דרמטיטיס או מחלות עור כרוניות אחרות. הנה כמה דברים שחשוב לדעת, המשיכו לקרוא. חשוב לציין, אם אתם צריכים להיפגש עם רופא עור, עשו זאת דרך קופת החולים או בקליניקה פרטית. מאמר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי.

מה יכול לגרום לגירודים בגוף? הנה כמה סיבות אפשריות

אקזמה בעור היא מצב אשר נחשב די שכיח בישראל, וזאת בד"כ מכיוון שבישראל אנו אמנם נהנים מאקלים חם וים תיכוני, אבל יש לכך השלכות. ההשלכות הן עור גוף יבש וסדוק אשר מצריך שימון והחדרת לחות באופן קבוע, כאשר אי טיפול בעור הגוף לעיתים עשוי להוביל למצב של אקזמה. עם זאת, לעיתים אקזמה של העור נגרמת כתוצאה מגורמים שאינם קשורים כלל וכלל למזג האוויר בישראל, כמו למשל:

  • אלרגיות: בעקבות מזונות מסוימים, עקב חשיפה לחומרים מגרים ובמיוחד בעונות המעבר, אלרגיות עשויות לגרום למצב של אקזמה בעור הגוף.
  • לחצים נפשיים: ידוע כי נפש וגוף שלובים יד ביד, ומחקרים רבים גורסים כי סטרס יכול להוביל להתפתחות אקזמה של העור.
  • תרופות וטיפולים: לעיתים תרופות מסוימות וטיפולים עשויים להוביל לעור גוף דלקתי או מזוהם.
  • אטופיק דרמטיטיס: זוהי אחת מהמחלות שהכי מקושרות למצב של אקזמה בעור הגוף.
  • מערכת חיסונית: בעיות בריאותיות במערכת החיסונית עשויות לגרום להתפתחות אקזמה בעור.
  • פרווה ובדים: בעוד שחלק מהאנשים עשויים להיות רגישים לפרוות בע"ח, אנשים אחרים רגישים לבדים סינטטיים מסוימים.
  • תכשירים: תכשירים קוסמטיים מסוימים עשויים לגרום לאלרגיות וזיהומים אצל אנשים עם נטייה לאקזמה.

מהו הטיפול לאקזמה בעור?

כפי שניתן לראות מהגורמים שצוינו לעיל, ישנן סיבות שונות אשר יכולות להוביל למצב של אקזמה. לכן, טיפול אקזמה של העור משתנה בין אדם לאדם. באופן כללי, אקזמה של העור יכולה להיגרם כתוצאה מזיהום חיידקי, ככה שהטיפול במקרים רבים יכלול מתן תרופות אנטיביוטיקה. במישור האנטיביוטי, תרופות כמו צפורל או אוגמנטין נחשבות נפוצות.

האם יש טיפולים אלטרנטיביים לאקזמה בעור?

אכן כן, קיימים טיפולים אלטרנטיביים המתיימרים לטפל באקזמה בעור, אבל נקדים ונאמר כי זה עניין של גישה. חלק מהאנשים מאמינים בטיפולים כמו דיקור סיני ופוטו-תרפיה, בעוד שאנשים אחרים מעדיפים לקבל טיפולים הכוללים משחות וקרמים מבוססים סטרואידים, חומרים ביולוגיים ותכשירים מבוססי צמחים שונים. לכן, זה תלוי בכם להחליט איזה סוג טיפול תקבלו כנגד האקזמה.

כיצד להקל על אקזמה של העור?

חשוב להבדיל בין הקלה לבין טיפול, שכן הקלה על אקזמה בעור כוללת בד"כ שיטות ביתיות שונות. למשל, מומלץ מאוד להשתמש בקומפרסים קרים בעזרת מטליות לחות, להתקלח ולשמור על היגיינה, להשתמש בתכשירים שאינם כימיים, להתאים ולשנות את התזונה וכן הלאה. כמו כן, מומלץ להשתמש בבדים טבעיים ונעימים, בטוח לא משהו כמו צמר מגרד ובדים סינטטיים שרק מחמירים את הגירודים בגוף.

והחשוב מכל, הקפידו לקבל ייעוץ רפואי במקרים בהם האקזמה אינה חולפת.

 


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *