איך לבחור קבלן מצבות?

איך לבחור קבלן מצבות

אין מי שהגיע להלוויה בבית קברות גדול ולא הבחין במבחר נאה של משרדים השייכים לקבלני מצבות או פליירים. ואכן, אין ספק שיש לו מעט קבלני מצבות, כנראה הרבה יותר ממספר בתי הקברות בארץ… בדרך כלל יש לנו פחות מחודש לעשות סקר שוק בין קבלני המצבות ולבנות את המצבה, כך שמדובר במשימה שחשוב לבצע באופן כמה שיותר יעיל.

רישיון

לא כל קבלן יכול לבנות בכל בית קברות ולכל בית קברות יש רשימה מורשה של קבלנים שיכולים לבנות במקום. לאחר בדיקת התוכנית ששלח הקבלן, בית העלמין מאשר את הבנייה ומוודא כי היא מתאימה לתנאים בשטח ולאופי של בית הקברות. לדוגמה, יש בתי עלמין שבהם אסור לבנות מצבה מעל לגובה מסוים.

לפיכך, הסיכוי שתיתקלו בקבלן לא מורשה או “חאפר אמיתי” הוא קטן, אבל בישראל כמו בישראל אף פעם אי אפשר לדעת…

מחיר

למרות שבאופן אירוני אין דבר יותר “עממי” ממצבות, מחירי המצבות בשוק מתחילים בכמה אלפי שקלים ויכולים להגיע גם לחמש ספרות.

האלמנט המרכזי שקובע את מחיר המצבה הוא בדרך כלל סוג האבן, כאשר האבן הזולה ביותר היא אבן חברון, לאחר מכן אבן שיש טורקי, לאחר מכן גרניט או אבן גלילית ולאחר מכן אבני בזלת או אבנים יוקרתיות אחרות. האבנים היקרות יותר הן גם העמידות יותר, כל עוד מטפחים את הקבר.

העניין הוא שגם ההפרשים בין מצבות דומות יכולים להיות גדולים למדי ולכן קבלן יקר או זול מאוד לא בהכרח מנסה לרמות אתכם…

על כך יש להוסיף את מחיר החריטה, אם כי הוא זניח לעומת מחיר המצבה כולה. המחיר הממוצע הוא כמה עשרות שקלים לכל אות. כן כדאי לדעת שלא כל סוג אות מתאימה לכל סוג אבן ולפעמיים דווקא טכניקות כיתוב פחות נחשבות (כמו הדבקה של אותיות) הן היקרות יותר.

בסופו של דבר, הדבר החשוב ביותר הוא לסכם על מחיר בסיס ולוודא כי הקבלן מתחייב אליו. כאמור, כל הסיפור אמור לקחת פחות מחודש ולכן אין פה יותר מדי מקום ל”משחקים”.

ניסיון

מיותר כמעט לציין למה כאשר מדובר במצבות, אתם לא רוצים לבחור בקבלן לא מנוסה. אם מדובר בחברה קטנה, נסו לברר אם הקבלן עבד קודם אצל קבלן או חברה אחרת וכמה שנים של ניסיון בפועל יש לו.

קטלוג מצבות באתר הקבלן הוא אולי האינדיקציה הכי טובה לטיב העבודה מכיוון שהוא מאפשר לכם להתרשם מקשת העיצובים וסוגי המצבות, וכמובן לקבל רעיונות לגבי המצבה שאתם מבקשים שיבנו עבורכם. הרבה פעמיים הגלריות האלו הרבה יותר חשובות מכל הטקסט שמסביב שאמור למשוך אתכם להיכנס לאתר.

אחריות על המצבה

גם לאחריות יש משקל רב בבניית המצבה ומקובל לתת אחריות לתקופות ארוכות יחסית (במקרים מסוימים ליותר מ-20 שנה!). יתרה מכך, האחריות לקריסה (חס וחלילה) של מצבה חלה על הקבלן ולא על בית הקברות!


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *