תוכנית פינוי בינוי היא תוכנית להתחדשות עירונית


תוכנית פינוי בינוי היא תוכנית להתחדשות עירונית. מדובר על תוכנית שבה כולם יוצאים ברווח, הן היזם, הן הרשות המקומית, הן המדינה והן דיירי הבניין אשר בו עתיד להיות מיושם אחד מהפרויקטים הללו. יחד עם זאת, חשוב מאוד לזכור כי מדובר על תכנית שיכולה לדרוש לא מעט זמן ולא פעם היא מלווה בקשיים. אם אתם תוהים אודות תוכנית פינוי בינוי תל אביב או בכל עיר אחרת, כדאי מאוד שתקראו את המאמר הבא.

פינוי בינוי – במה מדובר?

פרויקט פינוי בינוי הוא פרויקט אשר התקבל בממשלה בשנת 1998. במרכז פרויקט זה הריסת מבנים ישנים ובניית חדשים במקומם. בנוסף לכך, יצירת מבנים ציבוריים ותשתיות חדשות. הפרויקטים הללו הם רחבי היקף וחלים כל רחובות ושכונות שלמות, כאשר המטרה בתוכנית היא התחדשות עירונית, כלומר: הפיכת אזורים בעלי אוכלוסייה דלה ומחסור בתשתיות לאזורים בעלי אוכלוסייה מוגדלת, שטחים פתוחים, מבנים ציבוריים ויצירת תשתיות חדשות. במסגרת הפרויקט, אזור מסוים בעיר, כאשר לרוב יהיה מדובר על אזור שיש בו מבני מגורים המכונים בנייני רכבת, שהם מבנים עם מעט קומות הפרושים על שטח רחב, יוכרז כמיועד לפינוי. מהרגע שמבנה זה הוכרז ככזה הוא יקבל תוקף חוקי והקבל יוכל להתחיל את התהליך במבנה.

כיצד הפרויקט עובד?

הקבלן הורס מספר מבנים ובמקומם הוא בונה חדשים. על כל דירה ישנה הוא מקבל את האפשרות לבנות בין 5 ל6 דירות חדשות. הדיירים אשר גרו במבנים הישנים יועברו למגורים בשכירות, כאשר כל ההוצאות שלהם ימומנו על ידי הקבלן. לאחר מכן, הם יחזרו לגור בבניין החדש אשר נבנה וכך למעשה כולם יצאו ברווח. הדיירים יקבלו דירה חדשה עם תוספות בנייה שהשווי שלה יהיה גבוה הרבה יותר מהשווי של הדירה הישנה שלהם, הקבלן ירוויח מהמכירה של הדירות החדשות ויזכה לבנות בנייני מגורים חדשים מבלי לשלם על הקרקע והעירייה תקבל אזור חדש ומשופר עם מבנים ציבוריים, תשתיות וכן תושבים נוספים. חברת קרסו היא חברה שמוציאה לפועל לא מעט תוכניות פינוי בינוי בצורה מקצועית וללא ספק משדרגת את איכות החיים הן לדיירי מבנה ישן, הן לעירייה ועוד.

קשיים בפרויקט פינוי בינוי

על אף שהפרויקט כולו מבוסס על כך שכולם מרוויחים, הרי שלא פעם הביצוע שלו מלווה בקשיים שונים ובשל כך, לעיתים עוברות שנים רבות עד שהפרויקט יוצא לפועל. הקבלן נדרש להציג תכנית בנייה אשר צריכה להיות מאושרת על ידי וועדת התכנון כאשר המטרה שלו היא להרוויח כמה שיותר מהפרויקט והמטרה של הוועדה היא שהקבלן יפתח את האזור באופן ציבורי עד כמה שניתן. בנוסף לכך, המטרה של הקבלן היא לבנות כמה שיותר דירות חדשות על כל דירה ישנה. הדבר תלוי באישור הוועדה ומשתנה בין עיר לעיר. לא מעט פרויקטים נתקעים בשלב התכנון והאישורים שכן על הקבלן להציג דוח כלכלי שבו הוא מציג את העלות הפרויקט וכן את כלות המבנים הציבוריים שהוא נדרש לבנות. לעיתים הוועדה מתנגדת לתוכניות ולעיתים למחירים המוצגים לתוכניות הציבוריות. לא פעם מדובר על עיכובים הנובעים בשל עודף בפרקטיה או עודף רגולציה ולעיתים פרויקט יכול להיתקע בשל אי הסכמה של רוב הדיירים לפרויקט או אי הסכמה בין הדיירים לבין הקבלן.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *