איך לנקות מצבה מבלי לפגוע באבן המצבה?


אחת השאלות הנפוצות ביותר בענף המצבות היא: מהי השיטה היעילה ביותר לצורך ניקוי מצבות? על אף שניקוי מצבות לכאורה נראה כמו הליך פשוט למדי, הרי שזה לא תמיד כך. לא פעם כאשר מנקים את אבן המצבה מסירים חלק משטח האבן בתהליך זה. ניקוי מצבה לעיתים קרובות מדי עלול להזיק לאבן של המצבה. אם האבן של המצבה נראית ישנה, זה לגמרי סימן ברור שהגיע הזמן לנקות את המצבה, אך חשוב ביותר להבין כיצד מנקים את המצבה ובד בבד כיצד לא גורמים לה להישחק אלא מסייעים בקידום אורך חייה.

מה חשוב לדעת לפני ניקוי מצבה?

ישנם כמה דברים שחשוב מאוד לדעת לפני ניקוי מצבה: ראשית כל, חשוב ביותר לבדוק האם בכלל אפשר לנקות את המצבה. אם באבן של המצבה יש סימני סדקים, התקלפות או סימנים של פגיעה אין לנקות את המצבה על ידי מברשת או מגדרת שכן במצב הזה יהיה נזק גדול יותר מתועלת. במצב הזה יש לבצע ניקוי ביולוגי איכותי על ידי אנשי מקצוע מתאימים.

שנית, חשוב מאוד להבין איזה סוג אבן יש למצבה. כיום ניתן למצוא מצבות מיוחדות ממגוון אבנים שונות ויש לבדוק בצורה וודאית מאיזו אבן עשויה המצבה וזאת בכדי לבחור את טכניקת הניקוי המתאימה ביותר למצבה.

ניקוי יסודי של מצבה

בלי קשר לסוג האבן שאותה מנקים, הכלל הראשון בניקוי מצבות הוא לנקות בצורה עדינה עד כמה שניתן בכדי להשיג את הניקיון הרצוי וזאת מבלי לפגוע באבן. ייתכן מאוד שלא תהיה אפשרות לנקות את האבן בצורה מהירה כפי שמצפים, אך אין ספק שהשקעת זמן תשתלם. גידול ביולוגי ארוך הטווח אשר גדל על המצבה לרבות עובש וחזזיות עשויים להיות דבוקים לאבן במשך עשרות שנים והסרתם לא תמיד מתבצעת בקלות. בכדי לנקות מצבה באופן יסודי יש תחילה לערות עליה כמות מים נדיבה וזאת בכדי לכסות בצורה מלאה את המצבה במים. חשוב כמובן להצטייד במים נקיים, מברשת רכה ומגרדי פלסטיק. ישנם סוגים רבים של מברשות אשר עובדות בצורה יעילה לצורך ניקוי מצבות בבית העלמין ועדיף שתמיד יהיו לכם סוגים רבים של מברשות במספר גדלים ועם קשיחות שונה של שיערות. בתהליך הניקוי יש להתחיל תמיד באמצעות המברשת הרכה ביותר וזאת בכדי לבדוק האם היא תספיק לביצוע העבודה. לאחר מכן יש להתקדם למברשת קשה יותר רק במידת הצורך. חשוב שלא להשתמש במברשות מתכתיות מכל סוג שהוא מכיוון שהם עלולים לגרד או להכתים את האבן של המצבה.

שיטת השפשוף

יש לשפשף תמיד בתנועה אקראית את המצבה בתהליך הניקוי וזאת בכדי למנוע פגיעה או שחיקה למשטח של אבן המצבה. לאחר השפשוף חשוב ביותר להקפיד לשטוף את האבן טרם היא מתייבשת וזאת משום שרצועות כתמים עלולות להיווצר מהתייבשות המים שאיתם נעשה ניקוי המצבה.

 

 

 


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *