מהי רשלנות רפואית בלידה, כיצד מאבחנים אותה ומהם הפיצויים בגינה?


אחת הפרוצדורות השכיחה ביותר היא לידה וקל בחומר בישראל כאשר שיעור הילודה עומד בה על כ2.3 ילדים למשפחה. אי לכך, רשלנות רפואית במהלך הלידה אשר עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך ליולדת או לתינוק, יוצרת לא פעם עילה להגשת תביעה כנגד הרופא המיילד או בית החולים. תביעות העוסקות ברשלנות בלידה הינן מהתביעות הנפוצות ביותר בתחום הרשלנות הרפואית. כמו כן, מדובר בענף משפטי אשר נפסקים בגין פיצויים גבוהים במיוחד וזאת בשל הנזקים הקשים אשר עלולים להיגרם לאישה או לילד בגין רשלנות בלידה. הרשלנות הרפואית בלידה מתחלקת על פי רוב לשני פרקי זמן שונים: רשלנות רפואית בלידה ורשלנות רפואית בהריון.

מה הקשר בין תביעת רשלנות רפואית בלידה לבין חוק ההתיישנות?

תביעות רשלנות רפואית בלידה הן תביעות ייחודיות גם בנוגע לסוגיית ההתיישנות. בניגוד לתביעות נזיקין רגילות אשר צריכות להיות מוגשות בתוך שבע שנים ממועד היווצרות העילה, תביעות בגין רשלנות רפואית בלידה נהנות מתקופת התיישנות ארוכה יותר. הסיבה לכך היא על פי רוב התביעה מוגשת בשמו של התינוק ובגין הנזקים אשר נגרמו לו ובשל כך, היות והאישיות המשפטית של הקטין לא תתגבש עד שהוא יגיע לבגרות, תקופת ההתיישנות תימנה החל מגיל 18, דהיינו הוא רשאי להגיש את התביעה כנגד הרופאים עד גיל 25 שהם 7 שנים מגיל 18.

 למה רשלנות רפואית בלידה יכולה לזכות בפיצויים גבוהים?

מאפיין נוסף של תביעות בגין רשלנות רפואית בעת הלידה הוא גובה הפיצויים. בתי המשפט נוטים לפסוק פיצויים גבוהים בגין רשלנות רפואית בלידה וזאת בשל העובדה שבכוונתם לפצות התובע כנגד תוחלת חיים שלמה אשר נפגמה שלא באשמתו, כך לדוגמא: אדם אשר עקב רשלנות רפואית בלידה נותר משותק בכל גופו יהיה זכאי לפיצויים כספיים אשר יכלכלוהו לאורך כל החיים שלו. מכיוון שמדובר בדרך כלל בסכומים גבוהים ביותר, לעיתים על סך מיליוני שקלים, הרי שחברות הביטוח מעדיפות להגיע לפשרה במידה ועומדת כנגדן תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה.

חשיבות מסמכים רפואיים

מסמכים רפואיים במהלך הלידה וטרום הלידה הם בעלי ערך רב בעת הגשת תביעת רשלנות. יחד עם זאת, העדר רשומה רפואית לא מביאה בהכרח לדחייה של התביעה על הסף. בית המשפט מכיר בחוסר יכולתם של התובעים להחזיק בכל המסמכים הדרושים. כמו כן, מוטל על המוסד הרפואי לשמור את כל המסמכים הרלוונטיים אודות לידות הנערכות בבית החולים ועל כן, במקרה שקיים מחסור ברשומות הרפואיות הרי שמי שיהיה אשם בכך יהיה המוסד הרפואי והדבר יכול להיפוך נטל הראיה.

הכלל בתביעות נזיקין הוא פשוט: המוציא מחברו עליו הראיה, דהיינו, במידה ופלוני תובע את אלמוני בגין נזקים שנגרמו לו עליו להוכיח שאלמוני אחראי לנזקים אלה. כאשר מדובר בתביעת רשלנות בלידה, המסמכים הרפואיים מהלידה מהווים את הדרך המרכזית להוכיח רשלנות. היות ומדובר על מסמכים אשר מוטל על הרופאים לערוך, מחסור בהם יגרום לכך שבית המשפט יפסוק כי הרופאים הם אלה שיידרשו להוכיח העדר רשלנות. מיותר לציין כי הדבר לא קל כל.

תביעות רשלנות רפואית הן תביעות שיש להגיש בצורה הטובה ביותר ועל כן יש לבחור רשלנות רפואית עורך דין מקצועי, מנוסה ומומלץ בתחום.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *