מתי תדעו שהכלב שלכם זקוק לאילוף?

מתי הכלב שלכם צריך אילוף?

בין אם הכלב שלכם הוא עדיין גור ובין אם הוא כבר כלב בוגר, לפעמיים קשה לדעת אם ההתנהגות שלו נחשבת להתנהגות רגילה אצל כלבים, או שאולי הוא זקוק לאילוף.

אז קודם כל, טוב לדעת כי לרוב הגורים ישנם אילו שהם קשיי הסתגלות, חלקם קשורים לבית החדש וחלקם לעובדה שהם פשוט גורים. לדוגמה, גורים נוטים להרוס לא מעט דברים בבית מכיוון שהם סקרנים וגם מדובר בסוג של משחק ואימון עבורם.

כנ”ל לגבי עשיית צרכים בבית: רוב הגורים לא נולדים עם היכולת להבדיל בין מקומות שבהם מותר או אסור לעשות צרכים. למרבה המזל, רוב הגורים שיזכו לנזיפה כל פעם שהם יעשו צרכים במקום לא ראוי, יבינו בסופו של דבר שעליהם לעשות צרכים רק כאשר הם יוצאים לטיול ובדרך כלל לא צריך להתחיל בשסן בהול של אילוף כלבים כדי ללמד אותם זאת, אלא אם כן ההתנהגות הזו לא משתפרת בהמשך.

מכאן והלאה הבחירה האם לאלף את הכלב נתונה בידכם : כל כלב (או יותר נכון הבעלים שלו) יכול להרוויח מאילוף, במיוחד אם אתם רוצים למנוע בעיות משמעת בעתיד. לפיכך חשוב לעשות זאת בשלב מוקדם יחסית.

יחד עם זאת, ישנן מספר התנהגויות נוספות שיכולות להעיד על כך שאילוף הוא לא רק בגדר אפשרות, אלא מומלץ ביותר:

1.קנאה קיצונית לטריטוריה, מזון וכו’ – אם הכלב שלכם חושף שיניים ונוהם עליכם כל פעם שאתם מתקרבים לצלחת האוכל או למקום האהוב עליו בבית, סביר להניח שהוא התרגל לכך שהוא יכול להשיג כמעט כל דבר באמצעות התנהגות תוקפנית.

מאלף כלבים יוכל לעזור לכם כאן ולחנך את הכלב באמצעות מתן תגמול חיובי כל פעם שיתרחק ויפסיק את ההתנהגות הבעייתית.

2.נביחות מוגזמות – נביחות מוגזמות יכולות להיות תוצאה של שעמום, אבל גם של רגישות מוגזמת או טראומת עבר, במיוחד אם הכלב תוקפני ונובח כל פעם שהוא נתקל בכלב אחר. כאן תפקידו של המאלף הוא לזהות את הטריגר (מה גורם לנביחות ומתי הן מתרחשות) ולעבוד עליו באופן ספציפי.

במידה של קושי קיצוני, ייתכן שיהיה צורך להיעזר גם במומחה להתנהגות כלבים.

3.הכלב מושך – סיטואציה שבה הכלב הוא זה שמושך את הבעלים ולא ההפך אולי נראית משעשעת למתבונן מבחוץ, אך במציאות היא יכולה להוות מטרד לא קטן ואפילו לגרום לפציעה אם הכלב רץ אל תוך מכשול או מסתבך ברצועה.

מאלף כלבים יכול לאמן אתכם כיצד למתן את קצב ההליכה של הכלב וללמד אותו ללכת במקביל אליכם.

4.חרדת נטישה – חרדת נטישה הופכת לתופעה יותר ויותר נפוצה אצל כלבים שבילו זמן רב עם הבעלים שלהם בעקבות סגרי הקורונה. חרדת נטישה מתבטאת בדרך כלל בסטרס מוגבר, ובמקרים מסוימים הכלב עשוי לחפש בכוח כיצד לצאת מן הבית לאחר שעזבתם אותו.

כאן הפתרון צריך להיות מעט יותר מתוחכם והמאלף ילמד אתכם כיצד לביים סיטואציה של עזיבה (לדוגמה לעבור לחדר אחר) על מנת לבחון את התגובה של הכלב ולמתן אותה.

5.האילוף מפסיק לעבוד מחוץ לבית – בין אם אילפתם את הכלב שלכם בעצמכם או הפסקתם את האילוף המקצועי שלו לפני זמן רב, ייתכן מאוד שתגלו שהוא הרבה פחות צייתן מהרגע שהרגל שלו עוברת את מפתן הכניסה.

מנקודת המבט של הכלב, אתם הבוס רק כל עוד הוא ואתם נמצאים תחת קורת גג אחת יכול להעיד על כך שהוא פשוט לא סומך עליכם.

כאן המאלף או מומחה ההתנהגות יוכל לסייע לכם לרכוש מחדש את האמון של הכלב שלכם בכם.

האם לאלף את הכלב בפנסיון או בסביבה הטבעית שלו?

באופן כללי, אילוף כלבים בפנסיון יכול להיות פתרון טוב למקרים קשים וכאלו שבהם רוצים להשיג תוצאות בזמן קצר. יחד עם זאת, אתם חייבים להבין כי האילוף לא מסתיים בפנסיון ואת השלמת האילוף תצטרכו לבצע בעצמכם כאשר הכלב יחזור מהפנסיון. (הכלב אולי ייראה ויתנהג רגוע יותר, אבל מאוד יכול להיות שהוא פשוט עייף מהאילוף).


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *