מהי רשלנות רפואית בלידה?


אחת הפרוצדורות השכיחות ביותר בישראל היא לידה. שיעור הילודה בישראל עומד על 2.3 ילדים למשפחה. חשוב לדעת כי רשלנות רפואית בלידה עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך ליולדת או לתינוק ובהתאם לכך היא יוצרת עילה להגשת תביעה כנגד הרופא המיילד או בית החולים. תביעות אשר עוסקות ברשלנות בלידה הינן מהתביעות הנפוצות ביותר בתחום הרשלנות רפואית. כמו כן, מדובר בענף משפטי אשר נפסקים בו פיצויים גבוהים מאוד וזאת בגין הנזקים הקשים אשר עלולים להיגרם לאישה או לילד בגין רשלנות בלידה. הרשלנות הרפואית בלידה מתחלקת על פי רוב לשני פרקי זמן שונים: רשלנות רפואית בהריון ורשלנות רפואית בלידה.

מה הקשר בין תביעת רשלנות רפואית בלידה לבין חוק ההתיישנות?

חשוב מאוד לדעת כי תביעות רשלנות רפואית בלידה הן תביעות ייחודיות גם בנוגע לסוגיית ההתיישנות. בניגוד לתביעת נזיקין רגילה אשר צריכה להיות מוגשת בתוך שבע שנים מיום היווצרות העילה, הרי שתביעות בגין רשלנות רפואית בלידה הן בעלות תקופת התיישנות הרבה יותר ארוכה והסיבה לכך היא שעל פי רוב התביעה מוגשת בשמו של התינוק או הילד בגין הנזקים אשר נגרמו לו. היות ואישיותו המשפטית של הקטין לא תתגבש עד הגעתו לבגרות, תקופת ההתיישנות של התביעות הללו נמנית החל מגיל 18. כלומר, הוא רשאי להגיש את התביעה בגין לידתו החל מגיל 18 ועד גיל 25.

למה רשלנות בלידה מזכה בפיצויים גבוהים?

מאפיין נוסף של תביעות רשלנות רפואית בעת הלידה הוא גובה הפיצויים. חשוב מאוד לדעת כי בתי המשפט נוטים לפסוק פיצויים גבוהים בגין רשלנות רפואית בלידה וזאת בשל העובדה שכוונתם לפצות את התובע כנגד תוחלת חיים שלמה שנפגמה שלא באשמתו. כך לדוגמא: אדם אשר עקב רשלנות רפואית בלידתו נותר משותק בכל גופו יהיה זכאי לפיצויים שיכלכלו אותו לאורך כל חייו. מכיוון שמדובר כל סכומים גבוהים ביותר לעיתים קרובות חברות ביטוח מעדיפות להגיע להסדרי פשרה בתביעות הללו.

 חשיבות של מסמכים רפואיים

חשוב לדעת כי המסמכים הרפואיים במהלך הלידה וטרום הלידה הם בעלי ערך וחשיבות כאשר מגישים תביעת רשלנות רפואית. יחד עם זאת, העדר רשומה רפואית לא יביא בהכרח לדחיית התביעה על הסף. בית המשפט מכיר בחוסר יכולתם של התובעים להחזיק בכל המסמכים הדורשים. כמו כן, מוטל על המוסד הרפואי לשמור את כל המסמכים הרלוונטיים לגבי הלידות הנערכות בין כתליו. במקרים שבהם קיים מחסור ברשומות הרפואיות, המחדל יהיה על המוסד הרפואי והדבר יכול להביא להיפוך נטל הראייה.

הכלל בדיני נזיקין הוא פשוט: “המוציא מחברו עליו הראיה”. כלומר, במידה ופלוני תובע את אלמוני בגין נזקים שנגרמו לו, עליו להוכיח כי הוא אחראי לנזקים הללו. כאשר מדובר על תביעת רשלנות בלידה, המסמכים הרפואיים מהלידה מהווים את הדרך המרכזית להוכיח רשלנות. היות ומדובר במסמכים אשר מוטל על הרופאים לערוך, מחסור בהם יעמוד לרופאים לרועץ. במקרים אלה בית המשפט יוכל להפוך את נטל הראיה ולקבוע כי הרופאים יהיו אלה שידרשו להוכיח העדר רשלנות. מדובר על דבר לא פשוט כלל.

אם אתם מעוניינים להגיש תביעת רשלנות רפואית בלידה, חשוב מאוד שתבחרו עו”ד רשלנות רפואית מקצועי ומנוסה בתחום זה, אשר יוכל לסייע לכם לנהל את התביעה בצורה הטובה ביותר ולהפיק לכם את המקסימום.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *